Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

11 nye navne til musikprogrammet

Billedcollage af kunstnere ved Heartland Festival 2022 i sort og hvid

/news

11 nye navne til musikprogrammet

Creedence Clearwater Revival-ikonet John Fogerty, popmusikkens rebelske outsidere M.I.A. og Caroline Polachek, et audiovisuelt dj-set af selveste Grimes tilføjes til programmet, sammen med danske højdepunkter som Trentemøller, Benjamin Hav, Joyce og Dopha.

 

Herudover tilføjes franske L’Impératrice, britiske singer-songwriter Billie Marten, og eksperimentel popmusik fra Oakland i Californien med Spellling.  

John Fogerty

Rockikonet John Fogerty gjorde sig i den grad fortjent til en plads i sangskrivernes Hall of Fame for sit virke som forsanger i det legendariske amerikanske blues- og rockband Creedence Clearwater Revival. Siden CCR blev opløst i 1972, har John Fogerty haft en lige så imponerende solokarriere og udsendt en stribe soloalbum. Blandt mange højdepunkter er det selvbetitlede album John Fogerty fra 1975, der indeholdt den løsslupne ‘Rockin’ All Over The World’ og klassikeren Centerfield fra 1985, der for alvor cementerede hans status som soloartist. Fogerty, der er kendt for sin kompromisløse perfektionisme, er nu klar til at fremføre sit legendariske bagkatalog og ny musik, når han for første gang besøger Heartland i 2022. 

M.I.A.

Popmusikkens rebelske outsider gæster ligeledes festivalen. Med et helt nyt album fortsætter M.I.A. sin unikke og banebrydende stil, hvor hun slap. Siden 2005, hvor M.I.A. debuterede med albummet Arular, der satte helt nye standarder for, hvordan popmusik i 2000’erne kunne lyde, har hendes musik, kunst og tid som offentlig debattør og provokatør været definerende gennem næsten to årtier. I dag er den tamilske kunstner endnu mere utæmmelig end nogensinde før!

Grimes DJ

Canadiske Claire Boucher går under kunstnernavnet Grimes, hvor hun blander rockabillyrytmer med tegnefilmsæstetik. Fremtidsdronningen Grimes kommer til at spille op til en dansefest uden lige, når hun i bedste stil spiller et hybrid dj-set, der vil fungere som en rejse ind i hendes kreative musikalske univers på tværs af genrer og stilarter.

Trentemøller

Blandt de danske højdepunkter er Trentemøller, der gæster Heartland med liveband og ny musik i forbindelse med udgivelsen af sit kommende album Memoria. Anders Trentemøller er længe blevet hædret og beundret for sine ekstraordinære melodiøse kompositioner og frodige lydlandskaber. Hans kommende album fortsætter denne tradition og udforsker samtidigt nyt terræn ved at undersøge dikotomien mellem lys og mørke. Trentemøller har turneret verden over med sine spektakulære shows, og nu gæster han Heartland med liveband og ny musik.

Joyce

Det er især de danske talenter, der stråler igennem offentliggørelsen, hvor blandt andre danske Joyce pryder med sine energiske rocksange, der har fået både anmeldere og publikum til at klappe af begejstring over den store og til tider pompøse lyd. Det unge band udgiver nyt album i 2022, som bliver opfølgeren på succesen Formskifter fra 2020.