Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland podcast: Tracey Emin & Peter Høeg

Podcast /

 

Heartland podcast: Tracey Emin & Peter Høeg

WHY WOULD YOU WANT TO BECOME AN ARTIST OR WRITER?
Moderator: Luise Faurschou

 

Kunstneren er måske en meget central figur i vores tid. Millioner af unge mennesker drømmer i hvert fald om at blive skuespillere, sangere eller forfattere. Verdens største Twitter-profil er i skrivende stund popstjernen Katy Perry. Men hvorfor eller hvad betyder det?

 

Hvis filosoffen Timothy Mortons udsagn om, at ”vi er i færd med at opleve et traumatisk tab af holdepunkter” siger noget rigtig om os, er det måske kunstnernes rolle at hjælpe os med at navigere i verden eller forbinde os med vores menneskelighed.

 

Tracey Emin er en af de sidste par årtiers største engelske kunstnere. Hun er en af de første, kvindelige professorer ved Royal College of Art i London og blev internationalt kendt som en del af den meget omtalte og såkaldte ”new british art”-generation. Hendes værker er ofte dybt menneskelige, grænsende til det private.

 

Forfatteren Peter Høeg vil for mange mennesker ikke mindst være forbundet med romanerne De måske egnede og Frøken Smillas fornemmelse for Sne, der førte til en betydelig international anerkendelse. I sit forfatterskab har Høeg vedblivende forholdt sig kritisk til vores moderne vestlige kultur og har konsekvent undladt at stille op i medierne i overfladiske talkshows eller andre formater, der var for langt fra hans fokus.

 

Luise Faurschou, der moderere samtalen, er direktør og grundlægger af ART 2030 og Faurschou Art Resources.

 

Hør også