Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Svend Brinkmann & Eske Willerslev

To mænd snakker ved talk på Heartland Festival

Future Talks /

Svend Brinkmann & Eske Willerslev

Det langsigtede fremtidssyn – menneskets psykobiologiske paradoks? 

Moderator: Malene Trock Hempler

 

Vi befinder os midt i en teknologisk revolution. Samfund, medier, virksomheder og borgere er optaget af nye teknologiske muligheder, der kan lette vores dagligdag. Kunstig intelligens, machine learning, internet of things, augmentet reality og virtual reality – listen af begreber er lang, og de sætter i høj grad også dagsordenen for Future Talks scenen på dette års Heartland Festival. Det ér fremtiden, men det er et instrumentalt og kortsigtet fremtidssyn.

 

Evolutionsforsker Eske Willerslev og psykolog Svend Brinkmann vil i denne samtale kaste et længere blik ud i fremtiden og kigge på menneskets evne og vilje til at stille livets store spørgsmål. De spørgsmål der handler om fremtiden på den lange bane: spørgsmål om fx visioner, om mening og om lykke. Vil vi stille disse spørgsmål i fremtiden, og hvorfor? Hvordan er mennesket som både psykologisk og biologisk væsen indrettet til at stille sådanne spørgsmål?

 

Eske Willerslev er verdenskendt DNA-forsker, professor og Director for Københavns Universitets Centre og Excellence GeoGenetics. Han er blevet tildelt bl.a. Rosenkjærprisen og Geniusprisen for sin evne til at formidle sin forskning ud til den brede befolkning.

 

Svend Brinkmann er professor på Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aarhus Universitet, og som led i sin forskning har han skrevet mere end 150 videnskabelige artikler og de yderst populære bøger Stå FastStåsteder og senest Gå glip – bøger, der har gjort ham til en af de stærkeste stemmer i debatten om tidens tendenser, og hvordan vi kan gå både med og imod dem. Ligesom Eske Willerslev har Svend Brinkmann modtaget Rosenkjærprisen for sin formidling af viden.

 

Malene Trock Hempler er filosof, skribent og rådgiver. Hendes særlige interesseområder er eksistensfilosofi, samfund og etik. Hun er dertil en anerkendt meningsdanner, foredragsholder og moderator i offentligheden.

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden