Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Albert Sneppen

Albert Sneppen

Salon

Fredag d. 14. juni

 

Om hjernegymnastik og sorte huller i universet

I samtale med Iben Maria Zeuten

 

Man skal ikke tilbringe mange minutter i Albert Sneppens (f. 1998) selskab, før man mærker, at en begavelse af en helt anden verden er på spil i den kun 25-årige astrofysiker.  

 

Sneppens nysgerrighed efter at finde de svar, ingen har fundet før ham, har allerede ført til epokegørende viden om galaksernes udvikling, sorte huller og grundstoffernes oprindelse. Og hvad der sker, når to neutronstjerner støder sammen i en såkaldt kilonova-eksplosion. 

 

Og hans forskningsresultater om kilonovaer og dannelsen af tungere grundstoffer har allerede givet ham spalteplads i medier som The Washington Post, The Guardian, The Economist og The Independent.  

 

Selv mener Albert Snappen han, at det er hans evne til at tænke kreativt – og ikke en overnaturlig superkraft – som har ført ham til, hvor han er i dag.  

 

I denne samtale undersøger Iben Maria Zeuthen, hvad der sker inde i Albert Sneppens egen hjerne, når han prøver at knække nogle af universets sværeste gåder. Som vært på programmer som ’Det næste kapitel’ på Radio24Syv og ’Tal til mig’ på P1 er Zeuthen en af landets dygtigste til at tale om de største ting i livet og gøre selv de sværeste og mest abstrakte emner konkrete og nærværende.

 

Denne talk er på dansk.

Se også