Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Anton K. Peitersen

Anton K. Peitersen

Art & Audience 

Artrium 

 

Et sted i Egeskovs slotspark vil der under Heartland opstå et lille særpræget univers, hvor den danske Berlin-baserede kunstner Anton K. Peitersen vil skabe en interaktiv printworkshop, som gæsterne kan træde ind i og lade sig forføre af. Igennem performativt maleri og naturlige indfarvnings- og print metoder inviterer Peitersen gæsterne til at udvikle maleriske planer for fremtiden – måske endda planer for, hvordan man kan belejre Egeskov Slot. I et finurligt, forunderligt og udforskende miljø arbejder Peitersen med at give gæsterne en ekspanderende og udfordrende oplevelse.  

 

Peitersen arbejder med maleri, skulpturer og performance. Hans værker handler ofte om de gamle civilisationers opbygning af stat, lov, menneskets og dets fald, især er han optaget af den sumeriske- og den assyriske kultur og imperium. 

 

Anton K. Peitersen er født i 1986 i Danmark, men bor og arbejder i dag i Berlin, hvor han er uddannet fra Universität Der Kunst i 2016. Peitersen grundlagde i 2016 det kunstnerdrevne udstillingssted TAMAGO i Berlin, der forsat er meget aktivt. Han er ligeledes en del af kunstner-trioen/kollektivet PegasusProduct, som begyndte at arbejde sammen i 2017 – og netop har udstillet på ART Cologne 2022 hos Galerie Georg Nothelfer.  

 

Værkproduktionen er støttet af Statens Værksteder for Kunst.
Kunstprogrammet for Heartland 2023 er støttet af Statens Kunstfond.

 

Vi har i år lavet et helt særligt litografisk tryk i begrænset oplæg, nummereret og signeret af kunstneren, Anton K. Peitersen, der sælges fra vores merchandisebod på festivalspladsen.  

 

I værket Heartbloodlands, har Peitersen arbejdet videre med det landskab han er vokset op i, hans hjerteblodsland. Motivet repræsenterer bl.a. hvordan man ved at se sin spejling i andre, Moon in the Water, kan gennemskue sin position og heri de muligheder man har for at reagere og agerer.

 

Heartbloodlands er ligeledes motivet på årets festival vin som Vinhanen står bag.

 

Nummereret og signeret af kunstnere Edition af 50. Indrammet i massivt røget eg med refleksfrit UV-70 glas. Indrammet måler værket: 51,5 cm x 37 cm.

 

Pris 3400 kr.

 

Se også