Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Casper Christensen & Svend Brinkmann

Casper Christensen & Svend Brinkmann

Podium

Torsdag d. 13. juni

 

Om at stå fast eller være i evig udvikling

Moderator: Gunver Lystbæk

 

Siden sine første populærvidenskabelige bøger, ’Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang’, ’Ståsteder’ og ’Gå glip – om begrænsningens kunst i en grænseløs tid’ har psykologiprofessor Svend Brinkmann (f. 1975) været i opposition til idéen om evig selvudvikling- og optimering. Og han er en markant stemme i diskussionen om, hvad der påvirker menneskers opfattelse af lykke, succes og selvrealisering. 

 

På den anden side har Casper Christensen (f. 1968) genopfundet sig selv så mange gange, at det kan være svært at skelne ”den virkelige” CC fra de mange alteregoer, han har skildret i ’Husk lige tandbørsten’, ’Casper & Mandrilaftalen’, ’Tæskeholdet’, Langt fra Las Vegas’ og ikke mindst ’Klovn’. Han var kun i starten af 20’erne, da han brød igennem som komiker og tv-vært, og man kan nærmest ikke overvurdere hans betydning for de seneste 35 års danske underholdningsindustri. 

 

Men for syv år siden tog Casper Christensens liv endnu en drejning, da han begyndte i MDMA-terapi, stoppede med at gå i byen og blev kristen. Men er han nu kommet endeligt hjem, eller er hans nye liv bare endnu en fase? I denne samtale diskuterer psykologen og komikeren, hvorfor deres liv har formet sig, som det har, og om de kan lære noget af hinandens livsvalg.  

 

Gunver Lystbæk er cand.public. og ph.d. i videnskabsjournalistik og arbejder som journalist på Weekendavisen.

 

Denne talk er på dansk.

Se også