
Program 2022 / Food
Christian Bøjlund x Rasmus Bredahl
Tasteland
Fredag d. 3. juni kl. 17.00
Kan smagsoplevelsen forbedres, selvom vi mangler lugtesansen?
Lugtetab har mange konsekvenser i dagligdagen og for livskvaliteten. I flere forskningsstudier om de negative konsekvenser af lugtetab, er mangel på nydelse af mad, samt den manglende lyst til at indgå i sociale sammenhænge, hvor mad er omdrejningspunktet, nogle af de punkter, som har størst negativ indvirkning i dagligdagen hos patienter med lugtetab. Christian Bøjlund og Rasmus Bredahl undersøger i samarbejde med Flavour Insititute på Aarhus Universitet, hvordan man med nedsatte sanser, kan forbedre smagsoplevelsen via neurogastronomi.
Christian Bøjlund er kok og har mere end 15 års erfaring i branchen. Han har arbejdet hos alt fra Michelin-restauranter til kroer og kantiner, og driver i dag Madhuset Løgten.
Rasmus Bredahl er kok, forfatter og foredragsholder, og har blandet andet skrevet bogen ‘’Neurogastronomi – hemmeligheden bag det perfekte måltid.‘’
Se også