Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Christina Boutrup & Rikke Frank Jørgensen

Billede af talk på Heartland Festival

Future Talks /

Christina Boutrup & Rikke Frank Jørgensen

Overvågningskapitalisme – hvor langt er vi villige til at gå?

Moderator: Christiane Vejlø

 

Store virksomheder som Facebook og Google tjener styrtende med penge på at opsamle viden om vores adfærd, og den såkaldte overvågningskapitalisme vokser dag for dag. I denne talk vil Rikke Frank Jørgensen og Christina Boutrup se nærmere på, hvor grænsen mellem overvågning og menneskerettigheder går i vores moderne samfund.

 

Rikke Frank Jørgensen er seniorforsker ved Dansk Institut for Menneskerettigheder, hvor hun særligt har fokus på grænsefladen mellem teknologi og menneskeret, fx udfordringer for retten til privatliv og nye muligheder for ytrings- og informationsfrihed. Hun har skrevet en række artikler og bøger om emnet, herunder Eksponeret – Grænser for Privatliv i en Digital Tid.

 

Kina-kender og erhvervsjournalist Christina Boutrup vil bidrage med sit særlige kendskab til den asiatiske stormagt. Kina har de senere år gennemgået en tech-revolution, hvor landets tech-virksomheder er blevet globalt førende inden for bl.a. praktisk anvendelse af kunstig intelligens, sociale medier og den digitale økonomi i det hele taget.

 

Samtalen bliver modereret af Digital trendanalytiker, direktør for Elektronista Media og radiovært på Radio24syv Christiane Vejlø.

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden