Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Conscious Escape

Program 2020 / Projects

Conscious Escape

I skovbrynet kan man i år gå på opdagelse i ’Conscious Escape’: et åndehul med plads til fordybelse og refleksion, hvor forskellige temaer inden for bæredygtighed, forbrug og mode bliver sat på agendaen. Til udviklingen af Conscious Escape har vi allieret os med en af verdens mest ambitiøse virksomheder, når det kommer til at lede modebranchen i en mere bæredygtig retning – H&M.

 

H&M har stærke visioner for, hvordan de ser fremtidens modebranche. Et af nøgleordene er cirkularitet, og som et skridt på vejen startede modevirksomheden det globale Garment Collecting Initiative i 2013, hvor de indsamler brugt tøj og tekstiler fra kunder verden over. Målet er, at intet tøj skal ende som affald, men i stedet bringes tilbage i tekstilkredsløbet og genbruges eller genanvendes. Indtil videre er der på verdensplan indsamlet mere end 60.000 ton tekstiler, hvilket svarer til omkring 300 millioner T-shirts.

 

I Conscious Escape bliver det blandt andet muligt at se en visualisering af, hvad der egentlig sker med det tøj, som bliver indleveret gennem Garment Collecting. Der vil også være mulighed for at se installationer med nye bæredygtige materialer, gå på opdagelse i ’Circularity Studio’ og dyrke sin kreative side. Desuden kan du høre uformelle talks, som blandt andet tager fat på både forbrugernes og virksomhedernes ansvar, når det kommer til at passe på jordens ressourcer.

 

Årets program bliver løbende opdateret her. Og under festivalen kan du se det fulde program nede på Conscious Escape ved søen.

Se også