Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Danh Vo

Danh Vo

I 2023 indgik Heartland et treårigt samarbejde med den internationalt anerkendte, dansk- vietnamesiske kunstner Danh Vo. Det er for andet år i træk, at Heartland i år præsenterer et publikumsinddragende projekt af den fremtrædende kunstner. Samtidig sender Heartland hen over foråret og sommeren 2024 10 vindere af kunstnerens projekt ”A Journey to Berlin” afsted på en togtur til Berlin, hvor vinderne er inviteret til et ophold, hvor de engageres i nogle af de aktiviteter, som Danh Vo har skabt rammer for i Berlin.

 

På Heartland 2024 vil Danh Vo igen bidrage med et publikumsengagerende projekt. Også det værk, som Vo præsenterer på dette års festival, afspejler hans tilgang til kunst; som kunstner handler det for ham især om at sætte noget i gang, som ikke har et resultat, der er givet på forhånd. Som publikum gælder det tilsvarende om at være åben over for at involvere sig uden at have en særlig forestilling om, hvor det skal føre hen.

 

Danh Vo (f. 1975) er født i Vietnam, men flygtede sammen med sin familie som fireårig fra efterkrigstidens kaos i en båd, som hans far havde bygget. De håbede at nå USA, men blev i stedet samlet op i Stillehavet af et dansk containerskib. Familien fik dansk statsborgerskab og har boet i Danmark siden. I dag bor og arbejder Danh Vo i Berlin, Mexico City og på Falster.

 

Vo er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2002 og Städelschule i Frankfurt i 2005. Han har været nomineret til og modtaget flere prestigefyldte priser, bl.a. The Hugo Boss Prize. Han har haft soloudstillinger på en række internationale kunstinstitutioner, herunder Solomon R. Guggenheim Museum, New York, Museum Ludwig, Køln, Statens Museum for Kunst, København, The National Museum of Art, Osaka og MUDAM Luxembourg. Vo deltog i hovedudstillingen på Venedig Biennalen i 2013, og i 2015 repræsenterede han Danmark i den danske pavillon samme sted.

Se også