Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Daniel Rye & Kathrine Lilleør

Daniel Rye & Kathrine Lilleør

Salon

Fredag d. 14. juni

 

Om at søge svar på livets store spørgsmål

 

De fleste danskere kender Daniel Ryes (f. 1989) historie. Daniel Rye rejste til det krigshærgede Syrien i 2013 for at lave en fotoreportage om de syriske flygtninge.  Men efter kun få dage i Syrien blev han taget til fange af krigere fra Islamisk Stat og smidt i et fangehul sammen med en række andre gidsler fra bl.a. Storbritannien, USA og Frankrig – hvoraf flere undervejs blev henrettet.   

 

Historien om Daniels 398 dage i fangenskab blev blev første gang fortalt i Puk Damsgaards ’Ser du månen, Daniel’ fra 2015, som også blev filmatiseret, og i 2023 kom hans egen fortælling i bogen ’Nærmest Fri’, hvor han fortæller om kampen for igen at komme til at leve et normalt liv med kæreste og børn efter hjemkomsten fra Syrien, om hvordan traumerne bliver ved med at forfølge ham, og hvordan han endte med at sidde ansigt til ansigt med en af de fangevogtere, som i cellen havde tæsket og tortureret ham.   

 

Kathrine Lilleør (f. 1964) er sognepræst, ph.d., i Sankt Pauls Kirke i København, debattør og forfatter til en lang række bøger om tro, sorg, kærlighed og tilgivelse. I hendes seneste bog, ’Præsteværelset’ skriver hun om de mange, mange svære samtaler hun gennem årene har haft med sognebørn i alle faser af livet. Og hun fortæller om de overvejelser, samtalerne har givet hende og inspirationen til at søge svar, som hun finder i Bibelen, litteraturen, poesien og hendes eget livs glæder og sorger.  

  

I denne samtale deler præsten og fotografen deres tanker og erfaringer om at sætte ord på det sværeste i livet.  

 

Denne talk er på dansk.

Se også