Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Årets musikprogram på Diorama

/news

Årets musikprogram på Diorama

Årets musikprogram på Diorama byder på 11 af tidens mest interessante nordiske musiknavne, som alle vil kunne opleves i de unikke omgivelser blandt træerne ved skovsøen. Glæd dig til Afskum, AySay, Dame Dearest x Emma Sehested Høeg, Hvalfugl, JJ PAULO, Kind mod Kind, Lucky Lo, Melodi Ghazal, Selina Gin, Tex og Vanessa Amara.

 

I år kan man også opleve DJ’ene Abeba & Enterthevoigt, Amanda Baun & Jonas Visti og Wille & Boogie Rookie, som vil holde festen i gang hele natten på Heartland 2023.

Afskum

 

Navnet Afskum emmer af dårligdom. Et afskum er ifølge ordbogen en afskyelig person, og så hørmer det langt væk af metal. Alt kunne næppe være længere fra virkeligheden. Forestil dig i stedet keyboard-bårne popsange i mol, leveret af en charmerende snøvlevokal, der synger fortrydelsesrige tekster fra et tankerigt sind. Det er musik, der flyder let, men som vejer tungere, end overfladen lige afslører. På Heartland kan man møde Prince Askar, som står bag Afskum, og lytte til hans fortællinger om livet som ungt menneske.

AySay

 

Anført af dansk-kurdiske Luna Ersahin skaber trioen AySay modern folkpop og har som band hele verden som deres grundlag. Det er mellemøstlige rejser gennem nordiske landskaber på flere forskellige sprog og med adskillige budskaber. Musikken er smertefuld og kraftfuld, men samtidig charmerende og opløftende.

Dame Dearest x Emma Sehested Høeg

 

Emma Sehested Høeg er blevet beskrevet som ”en ny tids superstjerne” af Soundvenue. Til sommer inviterer multitalentet Heartland-publikummet ind i sit dragende univers med sit musikalske projekt Dame Dearest.

Hvalfugl

 

Hvalfugl har de seneste år gjort sig bemærket på den danske jazzscene som et nyt og originalt bud på noget musik, der ligger dybt forankret i os alle sammen. Skandinavisk jazz, nordisk folkjazz, moderne folkemusik. Mange forskellige betegnelser har været igennem, når Hvalfugls musik har skullet beskrives, men med trioens tredje ablum står det klart, at Hvalfugl eksisterer i sit helt eget univers.

JJ PAULO

 

Blodet er afrikansk, sindet er mistjysk, og hans musikalske udtryk og showmanship på scenen er af så høj kvalitet, at den anerkendte BBC RADIO-vært Raffaella Coleman udtrykte: ”JJ, you are an absolute star and when you blow up, don’t forget about us.”

Kind mod Kind

 

Kind mod Kind er en ny dansk gruppe bestående af fem fyre i starten af 20’erne, der efter at have lavet musik sammen i en håndfuld år nu har fået hul på et musikalsk univers, der er helt deres eget.

Lucky Lo

 

Den svenske multi-instrumentalist og sangskriver Lo Ersare, bedre kendt under alt-pop psedonymet Lucky Lo, beskriver sig selv som et spil hinkesten. For ligesom legens mangefarvede ruder af kridt afdækker Lo og hendes band nyt land og emner af både lyse og mørke nuancer, mens Lo Ersares inderlige contra-alt vokal altid skinner igennem.

Melodi Ghazal

 

Melodi Ghazal er en København-baseret komponist, producer og sangerinde, som laver diasporapop i et musikalsk univers, hvor forskellige sprog og referencer flyder sammen og skaber nye sammenhænge.

Selina Gin

 

Selina Gin slog sit navn fast i rocktrioen Nelson Can, som vandt anerkendelse både nationalt og internationalt. Siden 2021 har hun dog for alvor satset på sin solokarriere med stor succes. Selina Gin er en af landets mest udtryksfulde og talentfulde vokalister og har som solist skabt et mere intimt, atmosfærisk og eftertænksomt univers.

Tex

 

Den svenske singer-songwriter, guitarist og producer Tex har efter et stint i London fundet sig godt til rette i København. Herfra skriver Tex intime popsange med hjertet udenpå tøjet, hvor der reflekteres over forhold, hjertesorg, usikkerhed og nostalgisk længsel.

Vanessa Amara

 

Den danske duo Vanessa Amara, som er et alias for Birk Gjerlufsen og Sebastián Santillana, skaber rendyrket dronemusik med en dybt intim kerne af manipulerede kirkeorgler og blomstrende strygere. På deres seneste udgivelse fortsætter de med at udforske spektret mellem himmelsk instrumentering og råmanipulerede båndsløjfer, som går lige i hjertet på publikum.

Abeba & Enterthevoigt

 

Multitalentet Abeba har base i København og er både musiker og DJ. Abeba elsker at lege med forskellige genre som f.eks. Groovy House, Disco & funk, techno & electronic og soul når hun er bag pulten. Marcus Voigt er et velkendt navn i den skandinaviske musik verden med over et årti af erfaring bag ham, og en evigt-udviklende stil som helt sikkert vil fange din opmærksomhed.

Abeba & Enterthevoigt spiller lørdag d. 10. juni

Jonas Visti & Amanda Baun

 

Jonas Visti, som har floreret som en alsidig skikkelse på den danske musikscene de sidste 10 år, har været på mange rejser til verdens afkroge for at få opbygget en pladesamling, som kommer til at sno sig stramt, men kærligt om dit følelsesregister på varmeste vis. DJ og indehaver af det kreative musikagentur Back to Future Sounds, Amanda Baun, er også altid på jagt verden rundt efter den lækreste musik, så hun altid har de rigtige numre til sine mixes.

 Jonas Visti & Amanda Baun spiller fredag d. 9. juni

Wille & Boogie Rookie

 

Wille & Boogie Rookie sætter gang i dansegulvet med disco i alle former og afskygninger. Oplev massere af Italo-disco, House og Balearic Exotica, krydret med disco og house fra lande som Nigeria, Danmark, Brasilian, Indien og USA.

Wille & Boogie Rookie spiller torsdag d. 8. juni