Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Esben Weile Kjær

Esben Weile Kjær

Den fremadstormende danske kunstner Esben Weile Kjær er allestedsnærværende på samtidskunstscenen i ind- og udland. I sine performances, installationer og skulpturer undersøger Weile Kjær sin egen generations identitetsdannelse og populærkulturen og teknologiens rolle for oplevelsen af fællesskab og frihed.

 

Til Heartland 2024 har han kastet sig over et nyt, vildt projekt med produktionen af en kæmpestor, stedsspecifik og skulpturel installation, der skal vises i voldgraven foran Egeskov Slot. Kendetegnende for Weile Kjærs billedkunstneriske praksis er et billedsprog hentet fra både personlige interesser og alment genkendelige erfaringer samt visuelle referencer, der både hører samtiden og fortiden til. Værket til Heartland bliver et Esben Weile Kjær ”classic”, stort og iøjnefaldende, alt imens det samtidig forholder sig til, at Egeskov Slot danner den baggrund, som værket betragtes i sammenhæng med. Det bliver i sandhed et clash af dimensioner.

 

Værket bliver produceret i samarbejde med Kunsten, Aalborg, hvor værket skal vises i forbindelse med Weile Kjærs soloudstilling på museet til oktober 2024.

 

Esben Weile Kjær (f. 1992) dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2022. Han har haft flere soloudstillinger, bl.a. på Kunstforeningen GL STRAND, Copenhagen Contemporary og Arken Museum for samtidskunst og har bl.a vist sine værker internationalt på Museum Tinguely i Basel, Mumok i Wien, Centre Pompidou i Paris og Berghain i Berlin.

 

Foto. Nadine Franczkowski

Se også