Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Festivaler og fællesskab

Stemningsbillede fra de mange gæster ved Heartland Festival

/news

Festivaler og fællesskab
Danmarks største festivaler inviterer til debat og livemusik til Folkemødet på Bornholm.

Med to aflyste festivalsæsoner har vi mistet de vigtige fællesskabsarrangementer på et tidspunkt, hvor der er allermest brug for dem: midt i en krise der har skabt afstand mellem mennesker og forhindret os i at mødes omkring kunsten. Fredag den 18. juni går seks af de største festivaler sammen for at sætte fokus på festivalernes betydning for fællesskabet, kunsten og økonomien. 

Fredag den 18. juni overtager festivalerne Gæstgiveren i Allinge og sætter fokus på festivalkulturens betydning og vigtigheden af det fællesskab, den skaber. Dagen vil bestå af talks og debatter om bl.a. kunstens og kulturens betydning, kunstnerne og deres økonomi samt festivalernes betydning i oplevelsesøkonomien. Og selvfølgelig livemusik! TV-journalist Kim Bildsø er moderator, musikken leveres af Myrkur og Hugorm. 
 
Mød bl.a. Signe Brink og Anders Wahrén fra Roskilde Festival, Jesper Christensen fra Live Nation, Esben Marcher fra Dansk Live, Jonathan Elkær fra Phlake, Martin Thim fra Down The Drain, Janne Villadsen fra Heartland, Jimmie Riise fra Danske Agenters Sammenslutning.

Mere end to millioner gæster besøger hvert år de danske festivaler. Det gør de for at høre musik, for at opleve nye perspektiver, stimulere sanserne, nyde frirummet og måske frem for alt for at føle sig som en del af et fællesskab. Festivalerne spiller ikke bare en kolossal rolle for gæster, artister og musikanmelderne. De sætter også økonomisk aftryk på lokalsamfund og føder en række erhverv omkring den kunstneriske værdikæde.

 

Under overskriften ‘Festivaler og Fællesskab’ går Dansk Live og seks af landets største festivaler – Roskilde Festival, Smukfest, NorthSide, Tinderbox, COPENHELL og Heartland – for første gang sammen for at forklare og diskutere festivalernes perspektiv. To sæsoner på hold har bragt hele branchen i knæ. Men to sæsoner under pres har også styrket dialogen imellem festivalerne og blotlagt et udtalt behov for at sætte festivalkulturen og dens betydning på den politiske dagsorden med én fælles stemme.

 

Selv om Danmark er det land i verden med flest festivaler pr. indbygger, er de færreste klar over hvor meget festivalerne egentlig bidrager med. Først og fremmest har de en samlende og nærmest rituel funktion, men festivalerne har også en nøglerolle i udviklingen af kunsten, fællesskabet og sammenhængskraften – og i forhold til økonomien både lokalt og for musikbranchen.

Dagens program

11:00 – Lydmor

11.10 – 11.45:
Fællesskab, frirum og ungdomskultur med Ian Woodward, Esben Weile Kjær, Anna Bisp Ashgar og Lydmor/Jenny Rossander
14:30 – 15:30: Musikken som fundament og erhverv med Jonathan Elkær, Jimmi Riise, Jan E. Jørgensen, Charlotte Broman Mølbæk og Anders Wahren.
16.00 – 16.50: Festivaler som katalysator for økonomisk og kulturel udvikling med Joy Mogensen, Esben Macher, Signe Lopdrup og Trine Spliid.

Alle paneldebatterne er modereret af Kim Bildsøe Lassen.

19.00: Myrkur
21.00: Ivan $ito