Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Første navne til talks-programmet

/news

Første navne til talks-programmet

Stærke stemmer mødes i talks-programmet på Heartland, hvor toneangivende internationale og danske navne sætter ord på nogle af tidens største og vigtigste emner. Blandt årets talere er de to verdenskendte forfattere Margaret Atwood og Siri Hustvedt, Black Panther-aktivisten Angela Davis, filosof og tidligere krigskorrespondent Carolin Emcke samt en hel ny serie, hvor performance møder talks. 

 

“Med den størrelse Heartland Talks har fået, følger et ansvar for at præsentere nogle af verdens førende stemmer, der kan skubbe til vores nutid. Det synes jeg, vi endnu en gang vi er lykkes med i dagens offentliggørelse af stærke kvinder, der har kæmpet i årtier med at gøre en forskel. Derfor synes vi, at det præcis er de her kvinderne, vi skal give ordet, scenen og taletiden til lige nu”, siger Janne Villadsen, program & udviklingsdirektør for Heartland. 

Dystopisk eventyr kommer til Egeskov

Den canadiske forfatter Margaret Atwood besøger festivalen med talrige fortællinger fra sit imponerende forfatterskab. Særligt var det fortælling om en dystopisk fremtidsverden ‘Handsmaid’s Tale’ fra 1986, der fik nyt liv med filmatiseringen af samme navn, som for alvor har cementeret Atwoods navn verden over. Atwood har mere end 50 bøger bag sig på tværs af fiktion, poesi og kritiske noveller, men det er hendes. 

Aktivisme, anti-racisme og strukturel ulighed 

Angela Davis har siden slutningen af 1960’erne været kendt for sit arbejde mod undertrykkelse af forskellig art. Hun har været aktiv som studerende, forfatter, aktivist og professor og er mere end nogensinde aktuel for samtidsdebatten omkring emnerne race, fængselsinstitutionen, politi, køn og klasse. Når Davis gæster Heartland bliver det første gang Davis præsenteres til en live-samtale i Danmark.

 

“Det er vores fornemmeste opgave at tage tidens vigtigste emner op og det er anti-rasicme! Vi har valgt at sætte det i toppen og understrege vigtigheden af emnet. Vi glæder os til at lytte og lære af en verdens mest toneangivende stemmer indenfor strukturel racisme, social ulighed og feminisme,” udtaler Janne Villadsen, Program- og udviklingsdirektør for Heartland

Forfattere i samtale

Festivalen får yderligere besøg af den internationale bestseller-forfatter Siri Hustvedt og filosof og tidligere krigskorrespondent Carolin Emcke, der mødes i en samtale om had.

 

“Vi lever lige nu i en tid, hvor verden også viser sit grusomme ansigt. Landegrænser står over for invasion, og menneskers liv er truede. Had er blandt grundene til præcis det. Derfor er vi nødt til bedre at begribe årsagerne til, hvorfor had opstår. Til det har vi inviteret to yderst kompetente kvinder, der med hver deres perspektiv på had, vil belyse menneskets mørke side,” forklarer Julianne Lassen, kurator for Heartlands talks-programmet.

Sidste års modtager af De Gyldne Lauerbær Stine Pilgaard mødes i en samtale med forhenværende politiker og overborgmester Ritt Bjerregaard om at betragte det livsvilkår vi alle underlagt; nemlig at blive ældre.