Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Gun Gordillio

Blå neonsskilte i vandet

Program 2020 / Art

Gun Gordillio

Blå neonsskilte i vandet

Gun Gordillo har arbejdet med neonlys som en integreret del i sin kunst siden 1974 og er noget af en pioner indenfor feltet. Gordillo er født i Lund i 1945, men blev uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1969-1975, hvor hun sidenhen var lektor fra 1975-76. Siden 1985 har hun været tilknyttet Galerie Denise Renéi Paris og har skabt stedspecifikke installationer og udsmykninger i bl.a. København, Stockholm og Paris. Værkerne er ofte karakteriseret af deres lethed, flygtighed og innovative kontrast i materiale og lyssætning.

 

Derfor er vi stolte over, at vi på Heartland 2020 kan præsentere en ny lysinstallation af en så erfaren kunstner som Gun Gordillo. Lac Miroir er navnet på den nye installation, der vil møde publikum på skovsøen, hvor omkring festivalen udspiller sig. Fritflydende vil Lac Miroir lege med sollys, neonlys og refleksioner både dag og nat. Dermed vil værket give en konstant forandrende oplevelse for gæsterne under hele festivalen.

 

Gun Gordillo var gift med den danske kunstner og musiker Freddy Fraek frem til hans død i 2016 og bor og arbejder nu i København efter at have boet mere end 15 år i Paris.

Blå neonsskilte i vandet
Close up billede af kvinde med lyskæder i baggrunden

Se også