Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland x CPH:DOX: Jane by Charlotte. Talk: Emma Rosenzweig & Karoline Leth

 / News

Heartland x CPH:DOX

 

Heartland x CPH:DOX: Jane by Charlotte.

Talk: Emma Rosenzweig & Karoline Leth

 

Sammen med CPH:DOX inviterer Heartland til visning af filmen Jane by Charlotte med efterfølgende talk af datter og mor, Emma Rosenzweig og Karoline Leth.  

 

Jane by Charlotte er Charlotte Gainsbourgs film om og med moderen Jane Birkin, der er en gribende og nærværende mor/datter-fortælling af den sjældneste slags. En film om livet og døden, kunsten og kærligheden med to enestående kvinder foran kameraet.

 

Efter filmen kan du møde kunstner, skuespiller og skribent Emma Rosenzweig og hendes mor, filmproducent Karoline Leth, til en talk om forholdet mellem mor og datter, og kunsten bag at lave et portræt af en man elsker. 

 

Film & talk finder sted lørdag d. 26. marts kl. 12.00-14.00
Charlottenborg Social Cinema, København 

 

Læs mere og køb billet til eventet her: 
https://cphdox.dk/da/film/jane-by-charlotte-da/

Om filmen: 

Charlotte Gainsbourg træder for første gang frem som instruktør med et dokumentarisk portræt af sin mor, den ikoniske sanger og kunstner Jane Birkin. En film om – og med! – en kvinde, hvis liv har været rigt på oplevelser og eventyr i en grad, der er de færreste forundt. Men som også har haft sine bump på vejen, ikke mindst i sit stormfulde forhold til legenden Serge Gainsbourg. Vi møder to enestående kvinder, mor og datter, i en række intime og nærværende samtaler om livet, kunsten og kærligheden. At leve er at skabe, og at skabe er at leve: Man forstår, hvor den kreative drivkraft hos Charlotte Gainsbourg stammer fra, når hun er i selskab med sin uimodståeligt karismatiske mor. Et filmisk portræt af et unikt menneske, der tager imod os i sit hjem, på sine mange turnéer, og i sin og Serge Gainsbourg wunderkammer af en lejlighed i Paris.

 

 

Om Emma Rosenzweig & Karoline Leth: 

Emma Rosenzweig, født 1990, kunstner og filmskaber. Studerende Kunstakademiet Städelschule i Frankfurt. Arbejder med film, fotografi og tekst. Var som barn skuespiller og som ung model. Uddannet fra DR’s Talenthold fra 2009-2013. Rosenzweig har været arrangør af en filmklub i Husets Biograf i København og den eksperimentelle analog filmklub “Blå Time” fra 2018-2019 på Kunsthal Charlottenborg. Hun skabte salonen “Det Andet Køn” på Kunstforeningen Gl. Strand i 2018-2019. Har instrueret musikvideoer for sangeren Mø samt kortfilm for tøjmærket Ganni. Lavede i 2019 filmene “Beautiful Boy”, “His Hands” og “Eden”. Emma er som en del af sin kunsteriske praksis skribent for Weekendavisen hvor hun skriver surrealiste hverdags essays. Hun skriver for tiden på en spillefilm og er lige blevet mor for anden gang.

 

Karoline Leth, født 1964, filmproducer. Har tre børn og fire børnebørn. Samt syv søskende. Karoline Leth har produceret mere end ti dokumentarfilm, flere kort- og spillefilm – og de seneste ti år har hun produceret dramaserier, som ‘Rita’ (TV2), ‘ Arvingerne’ (DR), ‘Liberty’ (DR), som havde sin verdenspremiere på Berlinalen. Leths seneste dramaserie ‘ Drømmeren – at blive Karen Blixen’ er netop udvalgt til hovedkonkurrence på CannesSeries, hvor den har sin verdenspremiere i starten af april. Netop nu er Leth på vej i optagelser med en karakterdrevet krimiserie.