Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Lyden af Kaffe

Heartland Podcast: Lyden af Kaffe

Vært Marie Holm

Vi danskere drikker kaffe, som aldrig før, og vi er glade for den, kaffen. Den fylder hos os, som en tiltrængt opkvikker om morgen, som et ritual med en avis i hånden, som den perfekte ledsager til kagen, som det perfekte overgangsrite mellem to stadier i hverdagen, i livet.

 

Marie Holm er madskribent, og radiovært og har sat sig for at finde ud af hvad kaffen er for en størrelse.

Jeg tager mig tid til min kop kaffe, jeg kommer for sent på grund af en god kop kaffe, og jeg tager ligefrem ikke telefonen, hvis den ringer mens jeg sidder med min morgenkaffe. Det er et overgangsrite, som jeg sætter utrolig meget pris på, siger Marie Holm.

 

Og hvis du har et kaffe-elskende hjerte lige som hende, så er dette podcasten til dig.
Marie Holm tager dig med på en rejse i kaffens verden. Hun møder madkulturforsker Jonatan Leer (der også kan opleves på vores Future Talks program i år), som giver sit bud på kaffens kulturhistorie i Danmark, fra termokanden til slow coffee.

 

Bagefter sættes hun stævne med den forsvarende Danmarksmester i Kaffebrygning, Jonas Gehl fra Prolog Coffee, der øver til Verdensmesterskaberne. Her nørdes der igennem fra start til slut, men gives også gode tips til hvordan man opnår den perfekte kaffe i køkkenet derhjemme.

 

Og sidst men ikke mindst bliver Marie Holm indviet i musiker og forsanger fra bandet Folkeklubben (der spiller på årets Heartland) Kjartan Arngrimms kaffe ritualer; fra koppen i sengen om morgenen med avisen slået op, til den kop fomiddagskaffe, der i høj grad handler om at møde fællesskaber og menneskebade.

 

Du skal kort sagt være i 45 minutters mokkasort og elskværdigt selskab med Heartland Podcast #32: Lyden af Kaffe.

 

Podcasten præsenteres af Bodum

Hør også