Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Rane Willerslev & Jan Grarup

Heartland Podcast: Rane Willerslev & Jan Grarup

Foran et live publikum under Heartland 2019 mødtes antropolog Rane Willerslev og fotojournalist Jan Grarup i festivalens Talks-telt under overskriften ”Arbejder vi alle sammen forkert?”.

 

Den samfundsmæssige diskurs har det med at fremhæve arbejdslivet, som noget af – hvis ikke dét – vigtigste i vores liv. Det skal være selvudviklende, meningsfyldt, kollegialt berigende osv. osv.

 

De to deltagere i denne talk har på hver sin måde rykket til grænserne for, hvad et normalt arbejdsliv indebærer, og de giver i denne samtale deres bud på, hvad et meningsfyldt arbejdsliv – eller blot liv – indebærer.

Rane Willerslev har blandt andet gennem en årrække levet som pelsjæger i Sibirien i forbindelse med antropologiske studier. Han kom på fornavn med danskerne gennem DR 2-programmet Ranes museum, der skildrer hans aktuelle arbejdsliv som direktør for Nationalmuseet, hvor han ligeledes – med alternativ ledelsesstil har – har skubbet til grænserne for den traditionelle arbejdsdag.

 

Fotojournalist Jan Grarup har gennem hele sit arbejdsliv befundet sig i verdens brændpunkter. Han har skildret død og ødelæggelse i krigshærgede lande og katastroferamte regioner og har via sit arbejdsliv ofte befundet sig ekstreme fysiske og sociale situationer.

 

De to deltageres erfaringer giver i denne talk mulighed for refleksion over, hvilken arbejdskultur vi er en del af, og om det er den bedste og rigtige måde at leve og arbejde på.

 

 Samtales modereres af journalist Anja Bo.

 

 God fornøjselse!

Hør også