Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Hella Joof & Jonatan Spang

Heartland Podcast: Hella Joof & Jonatan Spang

Under Heartland 2019 mødtes de to komikere Hella Joof og Jonatan Spang til en snak om humor under overskriften ”Er humoren blevet voksen?”. Foran et live publikum i festivalens Talks-telt diskuterer de to, hvorledes komikken har ændret sig gennem årtierne, og hvor humoren befinder sig nu.

 

Hella Joof kan blandt andet skrive skuespiller, filminstruktør og komiker på CV’et. Hun har gennem de seneste 25 år været en markant skikkelse i dansk komik – blandt andet som medlem af satiregrupperne Lex og klatten og Det brune punktum. Hun debuterede som filminstruktør med succesen En kort en lang og har siden instrueret 8 spillefilm. Hun har desuden udgivet bøgerne Papmache-reglen og Dage med mildhed, modgang og mirakler, der på humoristisk vis beskæftiger sig med livets store spørgsmål.

 

Jonatan Spang er en af landets mest succesfulde komikere og tidligere direktør på Nørrebro teater. Han startede som stand-up-komiker og fik for alvor succes med showet Damer fra 2005. Siden er Spang blevet vært på sit eget satiriske late-night show på DR – Tæt på sandheden, hvor han går politikere og andre offentlige aktører efter i sømmene. I 2019 vendte Spang tilbage til stand-up’en med showet Typisk.

 

De to deltagere kommer blandt andet ind på kvaliteterne eller manglen på samme i alt fra revy-satire, ironi, anti-humor og Den korte radioavis, og hvordan de forskellige undergenrer af komik kan være et udtryk for en samtid, og hvordan ændringer i samfundet omkring os afspejles i komikken.

 

Samtalen modereres af tidligere kulturforsker og Zetland-journalist Torben Sangild.

 

Rigtig god fornøjelse!

Hør også