Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Jens Christian Holm & Mette Deding

Podcast /

Heartland Podcast: Jens Christian Holm & Mette Deding

Under Heartland i 2018 mødtes overlæge Jens-Christian Holm med forsker Mette Deding foran et live publikum i festivalens Future Talks-telt. Emnet var ulighed og velfærd, og hvordan vi kommer til at opleve disse størrelser i fremtiden. Samtalen er en del af Heartlands Future Talks-program, som er skabt for at invitere videnskabsfolk ind i centrum af den offentlige samtale og inspirere os alle til at interessere os for fremtiden.

 

 Jens-Christian Holm er anerkendt overlæge i børnesygdomme og forskningslektor ved Københavns Universitet. Han står blandt andet bag Holbæk-modellen, der er en behandlingsform for overvægtige børn.

 

Mette Deding er udviklingsdirektør på det nationale forsknings og analysecenter for velfærd VIVE, hvor hun leder forskningsafdelingen for skole og uddannelse. Hun beskæftiger sig særligt med sociale indsatser for de svageste i samfundet.

 

De to deltagere diskuterer, hvordan uligheden i samfundet kan komme til udtryk i fremtiden – både ud fra et socialt og sundhedsfagligt perspektiv. Det er ikke længere kun økonomiske spørgsmål, der skaber ulighed i samfundet, men i lige så høj grad den livsstil, der kommer sig af den generelle velstand, vi har i et land som Danmark. Vi spiser dårligere, vi sover for lidt, og vi arbejder for meget. Disse alle er faktorer, der kan påvirke vores levestandard og velfærd. De to deltagere diskuterer, hvordan uligheden potentielt vil komme til udtryk på helt andre måder, end vi har set tidligere.

 

Samtalen modereres af journalist og Deadline-vært Jacob Rosenkrands.

 

Future Talks 2018 er støttet af Lundbeckfonden.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Hør også