Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Åsne Seierstad & Janus Metz

Heartland Podcast: Åsne Seierstad & Janus Metz

Denne udgave af Heartland Podcast hedder ‘Om det onde’ og er en live-samtale fra Heartland 2016 mellem Åsne Seierstad og Janus Metz.

 

Den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad har gennem en årrække fungeret som korrespondent i flere af verdens brændpunkter og krigszoner – heriblandt Afghanistan, Irak og Tjetjenien. Hendes journalistik og forfatterskab beskæftiger sig bl.a. med den ondskab, der er forbundet med krig og terror – ikke mindst i form af bogen En af os, der søger forklaringen på den norske terrorist Anders Breivik, der som bekendt voksede op i den norske velfærdsstat.

 

Janus Metz er en dansk dokumentarist og filminstruktør, der fik sit internationale gennembrud med kritikerprisen i Cannes for filmen Armadillo. Det er en dokumentar, der følger en gruppe danske soldater i deres kamp med afghanske Taliban-krigere. Janus Metz har dog også bearbejdet emnet ondskab fra fiktive synsvinkler, nemlig som en af instruktørerne på anden sæson af HBO-hitserien True Detective, der handler om to politifolk, der opklarer mordsager.

 

Samtalen modereres af journalist og litteraturredaktør på Politiken Jes Stein Pedersen.

Hør også