Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Angela Davis & Reni Eddo-Lodge

Heartland Podcast: Angela Davis & Reni Eddo-Lodge

Foran et live publikum under Heartland 2022 mødtes aktivist og forfatter Angela Davis og forfatter og journalist Reni Eddo-Lodge i samtalen ‘On abolition’.

 

Samtalen tager sit udgangspunkt i Angela Davis’ mangeårige arbejde med abolitionisme. Abolitionisme handlede oprindeligt om ophævelsen af slaveriet, men begrebet er også flittigt anvendt i diskussionen om værdien af fængslet som institution og med sin seneste bog “Abolition. Feminism. Now.” anlægger Davis abolitionisme på den feministiske agenda. Davis peger på, hvordan abolitionisme ikke blot er en strategi, der handler om at afskaffe de lovgivninger og strukturer, der indebærer undertrykkende funktioner, men faktisk rummer et genopbyggende potentiale, hvor man gentænker og dermed skaber meningsfuld forandring. Det er denne komplekse, men måske for vores samfund nødvendige tilgang Eddo-Lodge og Davis vender under deres samtale på Heartland 2022.

 

Angela Davis har siden slutningen af 1960’erne været kendt for sit arbejde mod undertrykkelse af forskellig art. Hun har været aktiv som studerende, forfatter, aktivist og professor og har haft emnerne race, fængselsinstitutionen, politi, køn og klasse som omdrejningspunkter i sit arbejde.  

 

Reni Eddo-Lodge er en prisvindende forfatter, podcastvært og journalist. Hun er forfatteren bag bogen ‘’Why I’m No Longer Talking to White People About Race’’, som skabte historie ved at være den første bog af en sort britisk forfatter, der gik nummer et på de britiske bestsellerlister. 

  

Denne podcast er på engelsk. 

Hør også