Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: Frederik Cilius & Poul Nesgaard

Heartland Podcast: Frederik Cilius & Poul Nesgaard

“Der findes ikke dårlig smag. Der findes kun god smag, og den er dårlig.” De berømte ord fra Poul Henningsen var udgangspunktet for den samtale, der fandt sted under Heartland 2022 med den folkekære satiriker og klarinettist, Frederik Cilius og tidligere rektor for Den Danske Filmskole og TV-pioner, Poul Nesgaard. 

 

Foran et publikum under sommerens festival diskuterede Cilius og Nesgaard, hvad den gode smag er, hvem der definerer den, og om de egentlig selv er i besiddelse af den.  

 

Frederik Cilius har stiftet bekendtskab med den dannede smag indefra, han er nemlig uddannet klarinettist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Cilius er en af landets førende komikere, og han har sammen med makkeren Rasmus Bruun skabt en af nyere tids største medie-succeser med ‘Den Korte Radioavis’.   

 

Poul Nesgaard har beskæftiget sig med kultur, siden han som 16-årig blev ansat i Danmarks Radio, hvor han i 23 år lavede original og banebrydende børne- og ungdoms-tv. Sidenhen blev Nesgaard rektor på Den Danske Filmskole fra 1992-2014, hvor han stod i spidsen for at uddanne nogle af dansk films største kunsterne i nyere tid. 

 

Samtalen blev modereret af historiker og journalist Adam Holm.  

Hør også