Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Helena Gao

Kvinde med rød rose, står i grønne områder iført hvid skjorte

Program – Take Part / Music

Helena Gao

Helena Gao kommer fra et multikulturelt hjem. Med en mor fra Kina og en far fra Viborg er hun vokset op med en følelse af at skille sig ud. Som barn forsøgte hun at smelte så meget sammen med sine omgivelser som muligt, og ville helst ikke have bragt sin kinesiske baggrund på banen. Det mindede hende om, at hun blev set som anderledes.

 

Men med anerkendelsen af, at det var umuligt at adskille sig fra sit ophav, begyndte Helena at bruge musik til at skabe et rum, som var fri for udefrakommende forventninger og fordomme. rodløsheden, der prægede hendes barndom fortolkes nu i hendes musik. Her opstår mødet mellem den venlige popmelodi og de ubekymrede, eksperimenterende arrangementer, hvis samspil afbilleder Helena som menneske. Helenas musikalske opdragelse startede allerede som 3-årig, hvor hendes kinesiske bedsteforældre var på besøg i Danmark og havde medbragt musikvideoer fra 80’erne på VHS. Herefter gik dagene med at danse rundt med balloner på armene og synge med på videoerne.

 

I dag er Helena Gao studerende ved Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Her udforsker hun komposition, produktion og øvrige musikalske evner på mange parametre, og begår sig nu også som DIY-artist.

 

Resultatet er indtil videre blevet til EP’en Extended Adolescence, som udkommer d. 20. november 2020. På EP’en udtrykker Helena sit følelses- og tankeregister, og man mærker både stemmen af generation Z og en barndommens illusion, der opløses gennem teenageårenes ensomhed.

 

Kvinde med rød rose, står i grønne områder iført hvid skjorte

Udforsk Helena Gaos musikalske univers

 

Take Part – Support Culture. Supported by you. er præsenteret i samarbejde med Albani og Anarkist Beer & Foodlab.

Se også