Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hvem har magten?

Hvem har magten?

Performed Talks – Salon

Lørdag d. 15. juni

 

Emma Holten

 

For tredje år i træk præsenterer Heartland i samarbejde med Teater Republique brudstykker fra tre udvalgte værker, som tidligere har været opført på teatrets scener på Østerbro i København. Vi kalder det Performed Talks, fordi de tager det bedste fra den debatskabende eller dybe samtale og blander det med teaterrummets intensitet og nærvær – og lader festival og teater smelte sammen i en hyldest til livekulturen.  

 

I ’Hvem har magten’ undersøger feminist og debattør Emma Holten, hvordan et menneskesyn og en samfundsstruktur kan afskrive empati og indlevelse og hvad det betyder for de fremtider, vi kan forestille os.  

 

Gennem århundreder er det at være rationel og logisk blevet set som et gode. Helt tilbage til moralfilosoffen Adam Smith, der i ’The Wealth of Nations’ fra 1776 skriver: ”Kun en tigger vælger i det store hele at være afhængig af sine medborgeres velvilje.”  

 

Relationer, følelser og anerkendelse skubbes til side, til fordel for et menneskesyn og en samfundsstruktur, hvor empati og indlevelse afskrives som værende spild af tid, og ja, faktisk lidt irrationelt. Hvem vi hylder siger noget om, hvem vi er. 

 

Feminist og debattør Emma Holtens foredrag lægger sig i naturlig forlængelse af hendes foredrag ’Hvad er vi værd?’, som tidligere har trukket fulde huse rundt om i landet.   

Se også