Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Indsatsområder

Bæredygtighed /

Indsatsområder

Energi og transport

Hvert år arbejder vi sammen med vores gæster, publikum, partnere, leverandører og kunstnere for positivt at påvirke adfærd, rejsevalg og reducere rejserelaterede emissioner. Vi opfordrer bl.a. vores gæster til at benytte offentlig transport eller samkørsel til og fra festivalen, og vi indsætter rutebusser fra Odense og København, der skal minimere privatkørsel. Også den interne transport forsøger vi at forbedre; vi bruger cykler på festivalpladsen, tilbyder cykeludlejning og arbejder for at konvertere intern transport fra diesel til elektriske eller hybride køretøjer.

Heartlands samlede strømforbrug hænger naturligvis sammen med vores transportvalg, så derfor indfører vi hvert år indsatser, der kan være med til at reducere det. Indtil videre har vi set en udvikling; i 2022 var dieselforbruget fx reduceret med 12% sammenlignet med forbruget i 2019. Vi stræber efter at reducere afhængigheden af fossile brændsler og tror på, at der findes en mere bæredygtig måde at drive festival på.

Genbrug og affald

Genbrug er essentielt for Heartlands produktionsapparat. De fleste af vores materialer og tilbud gemmer og genbruger vi fra år til år, fx siddemøbler, skilte og overnatningsmuligheder. Vi sætter en dyd i at idéudvikle og finde på nye, genbrugelige løsninger til at skabe Heartland.

Omkring Diorama, Heartlands smukke skovscene, er næsten alt lavet af genbrugsmateriale og genanvendes hvert år. Vi har fx brugt genanvendt pladst fra Covid 19-testcentrene, som blev doneret til Heartland af Copenhagen Medical. Siddepladserne omkring scenen er skabt af væltede træer, der er fundet omkring Egeskov Slot.

Et andet konkret område, hvor vi kan sikre cirkulære processer, er affald. Derfor sorterer vi skraldet på hele festivalen – både i og udenfor publikumsområder – og sørger for tydelig skiltning, så både publikum, partnere og frivillige kan hjælpe med at sortere. Vi har implementeret komposterbart bestik og service samt genbrugsbestik, -service og -glas. Alle madrester som ikke kan genanvendes eller bruges som dyrefoder bliver komposteret.

Inden 2026 ønsker vi at reducere den samlede mængde affald til forbrænding, så der maksimum sendes 30% til forbrænding. Målsætningen er, at Heartland er 100% cirkulær i 2030.

Vand og plastik

Tre dages festival kræver en del vand og plastik, så derfor er det to områder, vi er særligt opmærksomme på. Heartland ønsker at fremme brugen af drikkevand og vand fra danske vandforsyninger, og derfor installerer vi vandposter rundt omkring på festivalpladsen og opfordrer gæster til at bruge genanvendelige drikkedunke. Vi har opgraderet vores toilet- og vaskefaciliteter og begrænser vandmængden, så vi bedst muligt kan minimere mængden af vandspild.

Heartland arbejder også for at afskaffe al engangsplast, og kun at bruge genanvendelige plasttyper (rPET og aPET). Disse typer er slidstærke og kan nemt genanvendes til nye produkter om og om igen.

Lokal forankring

Heartland magiske placering på Egeskov i hjertet af Fyn er en essentiel del af vores DNA og sjæl. Derfor er det vigtigt for os at værdsætte, dyrke og støtte det lokale – både for at styrke den miljømæssige og den sociale bæredygtighed. I samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og Egeskov Slot arbejder vi for hvert år at genbruge ressourcer og gøre festivalen endnu mere bæredygtig.

Heartland indkøber og lejer lokalt på Fyn og i Danmark så vidt muligt, for at styrke lokal økonomi, begrænse transport af services og varer, minimere CO2-udslip og leve op til europæiske og internationale miljøstandarder.

Diversitet

På Heartland ønsker vi at engagere vores publikum i verden gennem de temaer, der præger vores liv og former vores fremtid. Derfor mener vi at det er vigtigt, at vores program også afspejler den diversitet der eksisterer i samfundet – på den måde skaber vi det bedst mulige grundlag for dialog, forståelse og inspirerende møder mellem mennesker.

En af vores målsætninger er at implementere strategier for kønsbalance både i programlægning og sammensætning af organisationen. Siden festivalens start i 2016 har vi arbejdet med at skabe et balanceret og diverst program på Heartland.

I festivalprogrammet for 2023 var kønsfordelingen 47% kvinder, 52% mænd og 1% non-binære.