Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jan Gintberg & Nina Rask

Jan Gintberg & Nina Rask

Heartland Talks
Fredag d. 9. juni – Salon
 
Hvor bevæger satiren sig hen?
Moderator: Jonathan Spang
 
Vi lever i en forestilling om, at grænsen for satire hele tiden er i bevægelse og i kontakt med tidens takt og tone. Men kan det nu passe, at satiren har en holdbarhedsdato, som altid følger tiden, eller bevæger satirens væsens sig på andre parametre end modeluner og den gode smag? Disse og flere spørgsmål undersøger tre af landets største komikere i en samtale om, hvor satiren er på vej hen.
Mød Jan Gintberg og Nina Rask i selskab med moderatoren Jonatan Spang, der er satiriker og tv-vært på Tæt på Sandheden.
 
Jan Gintberg er oprindelig uddannet landmand og bachelor i jordbrugsvidenskab fra Veterinær- og Landbohøjskolen. Det er dog som komiker, han fik sit folkelige gennembrud i slutningen af 90’erne med sine berømte taler til nationen i kultprogrammet Tæskeholdet på P3. Siden da, er det lykkedes Jan Gintberg at positionere sig som mester i skæve betragtninger og en ivrig fortaler for satirens vigtig rolle som bindeled mellem mennesker alle steder i samfundet. Jan Gintberg har både været vært og redaktør på en række samfundssatiriske tv-programmer, bl.a. DR-programmet Gintberg på Kanten, og turneret med flere liveshows, sidst med showet Død eller leende (2021).
 
Nina Rask er satiriker og skuespiller uddannet fra DR’s Talenthold. Hun er optaget af at portrættere typer og tendenser fra hendes generation, og Nina Rasks satiriske indhold har oftest fokus på det selvbedrag, vi begår i alt fra små hverdagssituationer til større identitetsmæssige problematikker. Derudover har hun også spillet hovedrollen i komedieserien Too Sune?, skabt et utal af sketches til P3 Satire og er vært på to forskellige podcast-serier Funny Guy og Hvor regnbuen ender og senest i teaterstykket SEX på Aveny-T (2022).

Se også