Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jeanette Varberg & Birgitte Possing

Program 2022 / Talks

Jeanette Varberg & Birgitte Possing

Future Talks
Fredag d. 3. juni kl. 12.00

Hvad kan fortidens kønsroller lære os om fremtiden? 

 

Samtalen er en del af Transformative Talks, der er en række samtaler præsenteret i samarbejde med Estée Lauder med det formål at sætte fokus på at engagere Heartlands gæster i den verden, vi lever i.

 

Historiker Birgitte Possing og arkæolog Jeanette Varberg mødes på dette års Heartland til en samtale om, hvad fortidens kønsroller kan fortælle os om fremtiden. 


Ofte bliver vi klogest på fremtiden, når vi først kigger bagud. For det er først, når vi forstår fortidens strukturer, vi kan vi begynde at genkende de mønstre, som går igen eller måske endda bliver udfordret i fremtidens samfund. Kønsroller er ikke noget nyt, men de sidste årtier er de konventionelle kønsroller i stadig stigende grad sat under debat. Kan det betyde, at vi går et mere diverst kønsrollemønster i møde i fremtiden? Det og meget mere vil Jeanette Varberg og Birgitte Possing diskutere som en del af Heartlands Future Talks-program.

 

Birgitte Possing er forfatter, historiker og antropolog. Hun har i løbet af sin lange karriere forsket i og arbejdet med kvinder og køn i mange aspekter. Birgitte Possing er en anerkendt stemme i den offentlige debat, der siden 1993 har modtaget adskillige forskningspriser og i 2020 blev tildelt både Rosenkjærprisen og Holbergmedaljen. De seneste år har hun haft fokus på magtens modstand mod kvinder i ledelse. Som et resultat af dette, har hun skrevet bestselleren ”Argumenter imod kvinder”.

 

Jeanette Varberg, der er arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet, kan ofte opleves i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nogle af nutidens største problematikker. Hun formår at få danmarkshistorien ud til danskerne, og blev i 2014 tildelt både Rosenkjærprisen og Blixenprisen. Siden har Jeanette Varberg udgivet en lang række succesfulde bøger, bl.a. “Viking” som hun i 2020 vandt Weekendavisens litteraturpris for. Senest har hun stået bag Nationalmuseets store Vikingeudstilling, der sætter vikingekvinder i et helt nyt lys.  

Se også