Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jeremy Deller

Program 2022 / Art

Jeremy Deller

Som hovednavn på kunstprogrammet vil Jeremy Deller skabe et nyt stedspecifikt værk til Heartland, der vil stå som et lokkende, lidt skræmmende og tankevækkende væsen midt i Egeskovs Slotspark.

 

Jeremy Deller er født i 1966 i London, hvor han stadig bor og arbejder. Han er uddannet fra Courtauld Institute og Sussex University i England og arbejder med konceptuel kunst bl.a. i form af installation og film.

 

Deller startede med at skabe kunst i 90’erne, efter at han i 1986 havde mødt Andy Warhol og tilbragt to uger på The Factory i New York. I hele Dellers karriere har han været optaget af at vise kunst uden for de traditionelle galleri- og museumsrammer. Meget af hans kunst er skabt i samarbejde med andre og har ofte et politisk aspekt ved netop at involvere andre mennesker i den kreative proces. Et af Dellers vigtigste værker ‘’The Battle of Orgreave’’ fra 2001, var en genopførelse af den voldelige konfrontation mellem minearbejdere og politiet i forbindelse med Minearbejderstrejken i England i 1984. Mere end 1.000 mennesker deltog i genopførelsen, der blev filmet til dokumentation. Værket er rangeret som et af de vigtigste engelske kunstværker i det 21. århundrede.

 

Jeremy Deller modtog i 2004 den prestigefyldte Turner Prize og repræsenterede England ved den 55. Venedig Biennale i 2013.

 

Værket på Heartland vil tage form som et genkendeligt, men mytisk væsen, der i bevægelse med publikum vil skubbe til forståelsen af, hvad samtidskunsten egentlig er. Med sit signifikante udtryk kan værket endvidere læses som en tankevækkende kommentar til den aktuelle klimakrise og den COVID-19-pandemi, verden stadig står i. 

Se også