Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jeremy Deller skaber årets hovedværk på Heartland

/news

Jeremy Deller skaber årets hovedværk på Heartland

Et opsigtsvækkende væsen midt i Egeskovs slotspark. Det kan gæsterne på Heartland se frem til at møde, som en del af vores kunstprogram, der i dag præsenterer ni nye deltagende kunstnere. Det mytiske væsen er årets hovedværk og skabt af britiske  Jeremy Deller, der er en af tidens væsentligste samtidskunstnere.  

 

Udover Deller er vi stolte af at kunne præsentere en række af Danmarks førende samtidskunstnere; Hesselholdt & Mejlvang, Søren Hüttel, Christian Falsnaes & Søren Berner og  designstudiet (a.o.t.).

Jeremy Deller

Som hovednavn på kunstprogrammet vil Jeremy Deller skabe et nyt stedspecifikt værk til Heartland, der vil stå som et lokkende, lidt skræmmende og tankevækkende væsen midt i Egeskovs Slotspark.

 

Værket vil tage form som et genkendeligt, men mytisk væsen, der i bevægelse med publikum vil skubbe til forståelsen af, hvad samtidskunsten egentlig er. Med sit signifikante udtryk kan værket endvidere læses som en tankevækkende kommentar til den aktuelle klimakrise og den COVID-19-pandemi, verden stadig står i.

Hesselholdt & Mejlvang

 

Det første gæsterne vil møde når de ankommer til Heartland, er den nye stedspecifikke installation, ‘’Language Creates Reality’’, skabt af den danske kunstnerduo Hesselholdt & Mejlvang.

 

I forlængelse af installationen vil duoen opføre deres nye performance ‘’Two Fools and a harmonious group of people’’.

Søren Hüttel

 

Til Heartland vil Søren Hüttel skabe to nye stedspecifikke installationer, som alle vores gæster vil komme til at opleve. Værkerne udgør nemlig Heartlands to hovedindgange og markerer dermed det første farverige møde med festivalen samt det sidste indtryk inden gæsterne igen forlader Heartland.

 

Der er noget legende, poppet og nærværende eskapistisk over Søren Hüttels værker. Som om de vil minde beskueren om at være til stedet i nuet igennem forherligelsen af det farverige hverdagsliv. Den påmindelse vil gæsterne blive mødt af, når de går ind på årets festivalplads.

(a.o.t.)

 

I Renæssancehaven, i den ældste del af Egeskov Slotspark, vil det nyere konceptuelle designstudio (a.o.t.) skabe en serie hængende lysværker som gæsterne kan opleve under Heartland.

 

Lysværkerne vil stå som en iøjnefaldende kontrast til de høje træers grønne kroner og udgøre et futuristisk himmeltæppe, der bevæger sig fra glimtende til lysende som dag bliver til nat i parken. Lysværkerne er skabt specifikt til Heartland og udviklet med støtte fra den danske lysspecialist, Sirius.

Christian Falsnaes & Søren Berner

 

Christian Falsnaes og Søren Berner har sammen udviklet en performance, som de præmierer på Heartland. De to kunstnere har før arbejdet sammen blandt andet med værket ‘’No Title No Work’’ fra  2017. 

 

Fælles for deres praksis er, at de kommer fra en performancetradition, hvor radikale formater placerer både kunstneren og beskueren i centrum af værket. Gennem en deltagerbaseret tilgang arbejder de begge med at nedbryde grænsen mellem værk og beskuer, hvorved beskueren bliver en nødvendig del af værket. De beskæftiger sig begge med temaer som identitet og autoritet, deltagelse og underkastelse samt magt og afmagt. Både Falsnaes og Berner involverer ofte publikum i deres værker som medskabere af situationer, billeder eller videoer. Ideen er, at publikum oplever sig selv, som andre ser dem, og indtager en reflekteret tilgang til deres egen adfærd og reaktioner.