Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jessie Kleemann

Jessie Kleemann

Art & Audience

Fredag d. 14. juni

 

Til Heartland 2024 deltager den erfarne kunstner Jessie Kleemann med en helt ny publikumsinddragende performance. Performancen udføres af Jessie Kleemann og akkompagneres musikalsk med et lydbillede komponeret af elektronisk musiker og komponist Søren Gemmer. Værket realiseres dog først i sin planlagte form i mødet med publikum, der inddrages i det scenarie, som performer og komponist sammen etablerer rammen for. Som det gælder for meget af Kleemanns arbejde, har indholdet i den fortælling, som performancen baserer sig på, rødder i Kleemanns erindringer fra barndommens Grønland. Men det er en fortælling og en erindring, som hun tager op og forskyder i henhold til den nye klimatiske virkelighed. I den aktuelle kunstneriske bearbejdning af dette verdensomspændende vilkår konfronteres festivalens publikum også med de ændrede forudsætninger for, hvordan livet nu må leves, idet de inviteres til at deltage i et optrin, hvor også de bidrager til at skabe en koreografi til en ny virkelighed.

 

Jessie Kleemann (f. 1959 i Upernavik, Grønland) er uddannet skuespiller fra Tuukkaq-teatret og billedkunstner fra Grafisk Værksted i Nuuk. Hun har siden 2002 boet og arbejdet i København, hvorfra hun arbejder som performancekunstner og digter. Gennem sin lange karriere har Kleemann deltaget på en lang række udstillinger. Senest blandt andet Atlantikumi, Nuuk Kunstmuseum (2021), på Nordatlantens Brygge i København (2022), på Rønnebæksholm (2023) og på Statens Museum for Kunst (2023). I 2021 udgav Kleemann digtsamlingen Arkhticós Dolorôs [Arktisk smerte], som var blandt de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris i 2021.

 

Søren Gemmer (f. 1984) er pianist, elektronisk musiker og komponist og arbejder i et spænd mellem moderne jazz og elektronisk musik. Han har spillet med Palle Mikkelborg, digterne Jørgen Leth, Caspar Eric og Nicolaj Stochholm, DR Big Band blandt mange andre. I de senere år har Søren Gemmer arbejdet med elektroakustisk improvisation, processering af reallyde og den talende stemme. Dette blandt andet med Jessie Kleemann i forbindelse med LONE WOLF RUNNER-serien på Statens Museum for Kunst i efteråret 2023.

 

Foto: Ildiko Grant

Se også