Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Johan Olsen, Rikke Pedersen & Marit-Solveig Seidenkrantz

Billede af talk på Heartland Festival

Future Talks /

Johan Olsen, Rikke Pedersen & Marit-Solveig Seidenkrantz

Dommedag snart?

Moderator: René Bomholt

 

I denne samtale vil tre forskere forklare hver deres naturvidenskabelige dommedagsscenarie – et scenarie, der ændrer verden, som vi kender den, og som måske kan betyde civilisationens endeligt. Publikum får også mulighed for at stille spørgsmål til de forskellige fremtidsscenarier, og vi skal sammen aflive eventuelle forkerte forestillinger om, hvordan vores verden potentielt kan udvikle sig i fremtiden.

 

Johan Olsen blev kandidat i biologi ved Københavns Universitet i 1996 og tog efterfølgende en ph.d. i proteinkrystallografi. Han har siden 2005 været ansat ved Sektion for Biomolekylære Videnskaber, Biologisk Institut ved Københavns Universitet, og han er desuden kendt som forsanger i det danske band Magtens Korridorer.

 

Rikke Pedersen er vulkanolog og chef for Nordisk Vulkanologisk Center på Island, hvor man forsker i vulkanologiske processer, strukturer, tektonik, og miljømæssige konsekvenser ved udbrud af vulkaner. Rikke Pedersen skal fortælle om sandsynligheden for og konsekvenserne af en supervulkan i udbrud.

 

Marit-Solveig Seidenkrantz er geolog og professor ved Institut for Geoscience ved Aarhus Universitet. Her forsker hun i klimaudvikling og har særligt fokus på de processer i klimaforandringer, der forårsages af havcirkulation, og tests af sammenhængen mellem klimaudviklingens ydre påvirkning og indre mekanismer. I denne samtale vil hun fortælle om muligheden for en ny istid.

 

Samtalen modereres af René Bomholt, der er international moderator og katalysator for forandring i virksomheder og organisationer. Han har været midt i frygten for SARS og fugleinfluenza, oplevet jordskælv og fået to flyrejser afbrudt af islandske askeskyer – men er stadig ved godt mod.

Future Talks er støttet af Lundbeckfonden