Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julie Stavad

Julie Stavad

Som det andet hovednavn på Heartland vil den danske kunstner Julie Stavad skabe et stort nyt stedspecifikt værk til festivalen.   

 

Julie Stavad arbejder med skulptur og installationer, der ofte indeholder overdimensionerede objekter – alle med sans for skønhed, drama og humor. Stavad kan give hverdagsgenstande, som vi alle kender, menneskelige træk og sætter spørgsmålstegn ved deres formål. For i Stavads verden er det ikke kun mennesket, der er i centrum – her byder også genstandene ind og tager deres egen plads, som f.eks. et par gigantiske knækkede læbestifter, store nylonstrømper eller en menneskelang synål, der spidder en lædersofa.  

 

Det univers vil gæsterne på Heartland kunne opleve på den kommende festival. For planen er netop, at en stor hverdagsgenstand vil overtage en del af området omkring slottet som en historisk og humorist kommentar til hverdagen, historien og vores størrelse. 

 

Julie Stavad er født i 1987 i Danmark, og uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2015. Hun har tidligere udstillet på bl.a. O-Ovengaden i København (2022), LIAR NYC i New York (2022), Kunsthalle Seinäjoki i Finland (2020) Holstebro Kunstmuseum (2018), og Kunsthal Aarhus. Hun er modtager af flere legater herunder Niels Wessel Bagges Kunstfond (2022) og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris (2019).

 

Kunstprogrammet for Heartland 2023 er støttet af Statens Kunstfond.

Se også