Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kasper Hesselbjerg

Mand holder en indbydende is

Program 2020 / Art

Kasper Hesselbjerg

Mand holder en indbydende is

Velkomstdessert er navnet på Kasper Hesselbjergs deltagende performance på Heartland. Et ”serveringsværk” kalder Hesselberg det selv. Og det er ganske beskrivende.

 

For gæsterne på Heartland kommer til at opleve at skulle involvere deres egne kroppe til at nyde Hesselbjergs skulptur, som også er en servering bestående af bl.a. rom, orangeade, flødeskum og kirsebær. Man kan med andre ord se frem til en kunstnerisk smagsoplevelse, da det vil være på delvis skulpturen og gæsternes egne kroppe, at serveringen anrettes. Det er ganske kendetegnede for Hesselbjergs praksis at arbejde med sanselige oplevelser. Hesselbjerg er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, og hans arbejde udfolder sig i krydsfeltet mellem skulptur, billede og tekst. Her afsøger han præmisserne for mødet med og oplevelsen af genstande i vores hverdag, og hvordan de oplevelser får betydning for os som tegn og sanset materiale.

 

Hesselbjergs seneste udgivelser er Cornflakes og andre specifikke objekterSalatfeber og Østersdage. Han er desuden redaktør på forlaget emancipa(t/ss)ionsfrugten. Kasper Hesselbjerg er født i 1985 og bor og arbejder i København.

 

Artrium er Heartlands scene for kunsten. Scenen, der er udformet som en pavillon, er skabt af den danske kunstnerduo AVPD og danner centrum for ART-programmet på festivalen. I pavillonen kan publikum ”træde ind” i kunsten, når scenen huser det interaktive Art & Audience-program, hvor de bærende elementer er inklusion og interaktion.

Mand holder en indbydende is
Manden iført hvid skjorte studerer en svamp

Se også