Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Maj My Humaidan & Imran Rashid

Maj My Humaidan & Imran Rashid

Salon

Torsdag d. 13. juni

 

Om drømmen om et mere nærværende liv

Moderator: Mads Staghøj

 

I 2015 flyttede Maj My Humaidan med sin familie til Ærø for at udleve drømmen om et mere roligt og afstressende liv med større fokus på natur end kultur. Hun begyndte at skrive bloggen majmy.dk om sine erfaringer med hjemmeskole, hjemmepasning, fællesskab og åndelighed, og i 2023 udkom ’Ærø Manifestet’ – fortællingen om de seneste 10 år i hendes liv.  

 

I denne samtale møder hun Imran Rashid (f. 1977), som også har skrevet flere bøger om, hvordan man opnår det gode liv med mere nærvær. “Jeg drømmer om en verden, hvor mennesker forstår hvor vigtige relationer og samvær er, hvor digitale medier hjælper os uden at dræne os, og hvor vi er skærmsunde, bevidste og kreative,” siger han.     

 

Udover at være forfatter er Imran Rashid speciallæge i almen medicin har i mange år været aktiv inden for sundhed og teknologi. Han har bidraget til debatter om sundhed, digitalisering og samfundsforhold og er kendt for at formidle komplekse sundhedsemner på en tilgængelig måde. Imran har skrevet flere bøger, herunder ’Mærkbarhed’, ’Sluk – kunsten at overleve i en digital verden’, ’Sunde vaner – skabt med vilje’ og senest ‘Skærmsund’ sammen med Marie Brixtofte og Katja Bamberger Bro. 

 

Maj My Humaidan (f. 1982) er uddannet journalist. Da hun i 2015 havde født sit fjerde barn, startede hun bloggen majmy.dk, hvor hun beskrev sin families hverdag på Ærø og den splittelse og sorg, hun følte ved den måde, vores samfund er indrettet, hvor tiden til nærvær er nedprioriteret og om de mange muligheder for selv at tage ansvar og skabe en hverdag, man synes, er meningsfuld. ”Vi dyrkede grøntsager, hoppede i vandet og til sidst faldt vi omkuld af udmattelse, for det kræver uanede ressourcer at gøre “noget andet” i et samfund, hvor alt er effektiviseret, og de færreste har tid til at give en hånd,” skriver hun i Ærø Manifestet. Siden 2018 har hun afholdt retreats og foredrag og faciliteret kurser og familielejre sammen med sin mand.    

 

Mads Staghøj (f.1988) er journalist på Weekendavisen, hvor han skriver om alt fra globalisering og ekstremisme til det oprør mod teknologi, som spreder sig i befolkningen.

 

Denne talk er på dansk.

Se også