Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monica Boseff & Andreea Diaconu

Sort og hvid portrætter af Talks inviterede på Heartland Festival

Program 2020 / Talks

Monica Boseff & Andreea Diaconu

HOW DOES HUMAN TRAFFICKING WORK?

 

Moderator: Adam Holm

 

Denne talk vil blive afholdt på engelsk.

 

Menneskehandel er en af de største ulovlige forretninger i verden, hvor bagmænd sælger mennesker med henblik på at udnytte dem til egen fortjeneste. Men menneskehandel og tvangsarbejde er andet og mere end kvinder, der bliver handlet til prostitution, og det foregår også i vore egne samfund. Grundlægger af Open Door Foundation, der er Europas vigtigste center for trafficking-ofre, Monica Boseff møder hver dag ofrene, og til næste sommer kan hun nu opleves på Heartland i en talk sammen med modellen Andreea Diaconu, der er ambassadør for centret.

 

Monica Boseff er grundlægger og direktør for Open Door Foundation, der arbejder for at beskytte ofre for menneskehandel. Hun er den drivende kraft bag Europas vigtigste krisecenter, der er specialiseret i de kvindelige ofre for menneskehandel i Bucharest i Rumænien. Her ydes medicinsk, psykologisk og social hjælp til ofrene. Som en del af processen har Monica Boseff også designet og implementeret et jobtræningsprogram i samarbejde med kaffekæden Starbucks Coffee, som hyrer Open Door-kandidater. I 2014 modtog hun The Trafficking in Persons Report Hero Award for hendes utrættelige arbejde med at skabe bedre vilkår for ofre for menneskehandel. 

 

Den internationalt anerkendte model Andreea Diaconu (Andreea ”Diddy”) har været på forsider af magasiner i Frankrig, Rumænien, Rusland, Spanien og Schweiz. Ud over modelkarrieren har Andreea Diaconu også markeret sig med sit filantropiske og sociale arbejde som en central stemme i kampen mod bl.a. racisme og homofobi i hendes hjemland. Hun samarbejder desuden med Open Door Foundation om at bekæmpe menneskehandel i Rumænien, hvor hun har hjulpet med at fundraise, så foreningen har råd til advokater, psykologer og terapeuter til ofrene. Udover sit arbejde mod human trafficking reflekterer hun også offentligt over, hvordan såkaldte stjerner fra modelbranchen, fra Hollywood eller musikbranchen både kan gøre gavn og slå sig på at engagere sig i socialt arbejde.

 

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, People’s Press, Lindhardt & Ringhof, Informations Forlag og Gads Forlag.

Se også