Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sine Plambech, Moussa Mchangama & Lucia Odoom

Sine Plambech, Moussa Mchangama & Lucia Odoom

Salon

Lørdag d. 15. juni

 

Om identitet, migration og globalisering

 

Moussa Mchangama (f. 1987) er forfatter til bogen ’Tekster om Hjem’ og medstifter af In futurum, hvor han som seniorrådgiver skubber nordiske kultur- og kunstinstitutioner i en mere retfærdig og bæredygtig retning. Han er queer, sort, far til en lille datter og en del af en normkritisk familie med tre medforældre. ”Jeg har prøvet at passe ind, har konstant skiftet form, så jeg ikke slog mig på en verden, der er indrettet i kasser. Men det er slut nu,” skriver han i sin første bog, hvor han reflekterer over sit eget ophav med en mor i Kirke Hyllinge og en far på Comorerne. Hvordan påvirker diasporaen ens liv, hvem får lov at høre til – og hvordan kan de erfaringer bruges i en verden, der føles mere polariseret end nogensinde før?   

 

Sine Plambech (f. 1975) er antropolog, forfatter og seniorforsker ved DIIS – Dansk Institut for Internationale Studier – i migration og globale forhold, Hun har senest udgivet ’Global sex – hvad sexarbejdere ved om kærlighed og kapitalisme’ om migration, kvinders handlekraft, ulighed og længsler efter det gode liv. Men hvordan skriver man om de emner, når man ikke selv er migrant eller sexarbejder? Hvordan undgår vi at forskeren blot observerer ’den anden’. Plambech laver i bogen en aftale med sig selv om, at smage sin egen medicin, at de pinlige og sårbare spørgsmål, som kvinderne bliver stillet, dem skal hun også selv svare på. Hvad sker der når man stiller dem til en hvid kvinde versus en brun kvinde? Og hvad fortæller det os om den forskel det gør hvor vi er født.  

 

I denne samtale taler de med journalist Lucia Odoom (f. 1987) om, hvordan migration påvirker familier men også om, hvordan man kan skrive nærværende om globalisering, migration, hierarkier i kærlighed, ægteskaber, sex, racisme og venskaber. Lucia Odooms egen familie bærer også præg af forskelle, og til efteråret udkommer hendes første roman, ‘Cosmos’, som handler om migration, åndelighed og kærlighed. Dette er en samtale mellem tre mennesker, som har haft migration og globalisering tæt inde på livet og kan fortælle de historier, som sjældent præger overskrifterne.  

 

Denne talk er på dansk.

Se også