Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Olga Benedicte

Olga Benedicte

Art & Audience 

Artrium 

 

Med et nyt installations- og performanceværk, der er skabt specielt til festivalen, vil Olga Benedicte tage publikum med ind i et rituelt univers, der dyrker forbindelser mellem krop, organismer og ny teknologi. Håbet er at åbne for nye sanselige dimensioner sammen med publikum.

 

Under festivalen vil Benedicte invitere publikum, tre gæster ad gangen, til en rituel performance inspireret af Benedictes undersøgelse af ASMR (Autonomous Sensory MeridianResponse). ASMR er et udbredt Youtube-fænomen, hvor hviskende stemmer og lyde af forskellige berøringer angiveligt giver en sensuel og behagelig prikken, der spreder sig i hovedbunden. ASMR kan beskrives som internettets første medvirken til opdagelsen af en ny sensorisk følelse. Heartland ser frem til, at publikum kan opleve fænomenet udfoldet i det ikke-digitale rum, som festivalpladsen udgør.

 

Benedictes kunst kredser ofte om menneskekroppen som fundament for vores bevidsthed og tilstedeværelse. Hun opererer i det følelsesmæssige spektrum, hvor sanselighed, nonverbal kommunikation og forskellige former for nærvær og bevidsthed kommer til udtryk.

 

Olga Benedicte er født i 1988 i Danmark, uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og The University of The Arts in Helsinki i 2018 og bor og arbejder i København. Hun har bl.a. udstillet på Art Sonje Center, Seoul (2021), Aarhus Kunsthal, Aarhus (2020) og Trapholt Kunst- og Designmuseum, Kolding (2020).

 

Værkproduktionen er støttet af Statens Værksteder for Kunst.

Kunstprogrammet for Heartland 2023 er støttet af Statens Kunstfond.

Se også