Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Om Art

Om /

Art

Heartlands kunstprogram er skabt for at vise, at samtidskunst er relevant for alle.

Programmet består af forskellige oplevelser og kunstværker, der blander sig med festivalens landskab og publikum. Overalt i Egeskovs slotspark kan man opleve kunsten som en integreret del af festivalen, som overrasker i sin form og som noget, man selv kan tage del i.

Fælles for alle værker præsenteret på Heartland gennem tiden, er ønsket om at skubbe til, endda forskyde, ens tyngdepunkt en smule – socialt, kulturelt, eksistentielt eller politisk.  

Heartland har tidligere præsenteret store kunstoplevelser, blandt andet udstillingen It’s Urgent!, kurateret af den internationalt anerkendte kurator Hans Ulrich Obrist, i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen viste store billboards af kunstnere som Etel Adnan (LB/USA), Tania Bruguera (CU), Tony Cokes (USA), Hans Haacke (DE),  Precious Okoyomon (UK), Rirkrit Tiravanija (AR/TH) and Sophia Al-Maria (Qatar/USA). David Shrigleys 16,3 meter høje værk Swan Thing er et andet eksempel på et kæmpe kunstværk, der blev udstillet i voldgraven foran Egeskov Slot.

Artrium er Heartlands kunstpavillon og -scene, skabt af den danske kunsterduo AVPD. Den danner med sit åbne og skarpe arkitektoniske format centrum for ART-programmet på festivalen. Her kan publikum træde ind i og blive en del af kunsten, og har bl.a. kunne opleve Virtual Reality-værket Peperit 2.0 af den danske kunster Sophie Hjerl. Artrium præsenterer under festivalen performance programmet: Art & Audience. Her er de bærende elementer inklusion og interaktion, hvor publikum inviteres til at blive en del af kunsten.