Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Om FOOD

Food

Heartlands madprogram vil åbne døren til en verden, hvor mad er magisk, forbandet velsmagende og mest af alt: ansvarsfuld i alle led – fra rødder til gaffel.

 

Heartland er en af landets smukkeste madkulturoplevelse, lokalt forankret i det fynske terroir og med internationalt udsyn. Det skal være smukt, livsbekræftende, fælleskabsdannende og bidrage til at gøre verden til et bedre sted.  

Heartland arbejder mod at kunne tilbyde, at 50 % af råvarerne er lokalt dyrket kombineret med et fokus på, at 80 % af måltiderne serveret på Heartland skal være plantebaseret samt 90 % af alle råvarer skal være økologiske som et minimumskrav.

 

Målet er ingen madspild. Desuden indsamles og genanvendes 90-100% af det komposterbare affald. 

Helt centralt for Heartlands madprogram står festivalens madscene Tasteland. Tasteland fungerer som en stor gastronomisk legeplads. Det er et område på Heartland, dedikeret til formidling af de nyeste internationale madtrends, lokalt håndværk, nørderi og alt derimellem. Et område hvor vores gæster får lov at smage, dufte, mærke, diskutere, se og lytte. Tasteland afholder daglige workshops, præsenterer fynske madboder og transformerer sig om aftenen til en restaurant.

 

I 2016 påbegyndte Heartland arbejdet mod at realisere visionen om, at alle måltider på festivalen skal indeholde lokale råvarer, traditioner og håndværk. Det første skridt var at byde de fynske virksomheder ind på Tasteland. Et område dedikeret til det fynske terroir, og en arena for større og mindre, lokale fødevarevirksomheder og entreprenører. 

Tasteland huser også en aftenrestaurant i fynsk særklasse, samt en række af workshops, der alle har omdrejningspunkt inden for madens verden, og alle med det benspænd, at publikum skal involveres. De skal smage, føle, lytte, diskutere og dufte. Rammerne har traditionelt set været et køkken bygget til formålet, med plads til 100-150 aktivt deltagende og op til 500 lyttende publikummer. Bandt andet præsenterede mejeriingeniør Maria Linea Østergaard en workshop i 2019, hvor festivalens gæster fik muligheden for at prøve kræfter med det traditionelle ostehåndværk, med særligt fokus på mikrobiologiens forunderlige verden. Tidligere navne på Tasteland har blandt andet været Evarist March fra El Cellar de Can Roca, John Wright fra River Cottage og Thomas Laursen fra Wildfooding. 

See you at Heartland