Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

PJ Harvey og en lang række andre navne føjes til Talks-programmet

/news

PJ Harvey og en lang række andre navne føjes til Talks-programmet

Det er nogle af verdens mest krøllede, kloge og kreative profiler, der indtager Talks-scenerne på Egeskov fra d. 2.-4. juni. Vi er glade for i dag at offentliggøre en række nye navne til Talks-programmet, hvor publikum kan se frem til at møde en af vor tids største musikere og sangskrivere PJ Harvey, forfatter og journalist Reni Eddo-Lodge, kunstner Jeremy Deller, sceneinstruktør Kasper Holten, vokalist og sangskriver Pernille Rosendahl, komiker Frederik Cilius og journalist Poul Nesgaard.

PJ Harvey

Orlam

 

Når PJ Harvey indtager Heartlands Talks-scene, vil hun læse op fra sin nye digtsamling ”Orlam”. Det er første gang, at hun kan opleves i en spoken-word performance i Danmark, og med den nye udgivelse beviser PJ Harvey, at hun ikke blot er en af vor tids vigtigste musikere, men også en fremragende poet. Udover sin spoken-word performance vil PJ Harvey i samtale med instruktør og Teaterchef på Det Kongelige Teater, Kasper Holten, give sit bud på temaer som sprog og identitet i vores foranderlige verden.

Angela Davis & Reni Eddo-Lodge

On abolition

 

Oplev aktivist og forfatter Angela Davis og forfatter og journalist Reni Eddo-Lodge i samtalen ‘On abolition’ på dette års Heartland.

Samtalen tager sit udgangspunkt i Angela Davis’ mangeårige arbejde med abolitionisme. Abolitionisme handlede oprindeligt om ophævelsen af slaveriet, men begrebet er også flittigt anvendt i diskussionen om værdien af fængslet som institution og med sin seneste bog “Abolition. Feminism. Now.” anlægger Davis abolitionisme på den feministiske agenda. Davis peger på, hvordan abolitionisme ikke blot er en strategi, der handler om at afskaffe de lovgivninger og strukturer, der indebærer undertrykkende funktioner, men faktisk rummer et genopbyggende potentiale, hvor man gentænker og dermed skaber meningsfuld forandring. Det er denne komplekse, men måske for vores samfund nødvendige tilgang Eddo-Lodge og Davis vil vende under deres samtale på Heartland.

Jeremy Deller & Pernille Rosendahl

On the transformative power of art 

 

Den britiske kunstner Jeremy Deller, der som årets hovednavn på kunstprogrammet også står bag et nyt stort stedsspecifikt værk på Heartland, vil i selskab med vokalist og sangskriver Pernille Rosendahl undersøge, hvad det er ved kunsten, der gør det muligt – ikke bare at røre den enkelte beskuer, men på samfundsniveau at rykke ved den offentlige samtale. 

 

Den britiske samtidskunstner Jeremy Deller har hele sin karriere været optaget af at vise kunst uden for de traditionelle galleri- og museumsrammer. Hans kunst har ofte et politisk aspekt ved at involvere andre mennesker i den kreative proces. Deller modtog i 2004 den prestigefyldte Turner Prize og repræsenterede England ved den 55. Venedig Biennale i 2013. 

Frederik Cilius & Poul Nesgaard

Om den gode smag 

 

Forvent en uforudsigelig, underholdende og interessant samtale, når to af Danmarks mest markante kulturpersonligheder undersøger, hvad god smag er. Frederik Cilius og Poul Nesgaard vil med både indsigt i kulturen og udsyn i verden granske, om man med henvisning til kvalitet og værdi overhovedet kan tale om “den gode smag” – for hvad karakteriserer den, og hvad er så dårlig smag?