Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Heartland Podcast: David Erritzøe & Rasmus Poulsen

Heartland Podcast: David Erritzøe & Rasmus Poulsen

Foran et live publikum under Heartland 2019 mødtes hjerneforsker David Erritzøe med musiker Rasmus Poulsen – nok bedst kendt under kunstnernavnet Raske Penge – til en snak om, hvorvidt psykedeliske stoffer har – eller kan få – en værdi i bekæmpelsen af psykiske lidelser.

 

Samtalen er en del af Heartlands Future Talks-program, som er skabt for at invitere videnskabsfolk ind i centrum af den offentlige samtale og inspirere os alle til at interessere os for fremtiden. I denne samtale dykker de to deltagere altså ned i spørgsmålet om, hvorvidt stoffer kan blive kuren mod folkesygdomme som depression, stress og angst i fremtiden. De to diskuterer, hvad resultaterne af de undersøgelser, der allerede er lavet, viser, og hvordan de selv har oplevet effekten af psykedeliske stoffer.

 

David Erritzøe er uddannet læge og arbejder til dels som klinisk psykiater og dels som post.doc. hjerneforsker i områder indenfor skizofreni, afhængighedsbiologi og depression. Han er desuden involveret i studier, der forsker i neurobiologien i psykedeliske stoffer og disses potentiale til behandling af psykiske lidelser.

 

Musikeren Raske Penge med det borgerlige navn Rasmus Poulsen har både gennem sin musik – med numre som Narko og Baghave – og via den offentlige samtale tilkendegivet sin holdning om, at lovgivningen på rusmiddelområdet bør reformeres. Han er selv åben om sit eget stofbrug, og han mener, at en lovlig regulering af disse kan komme både stofafhængige og disses pårørende til gode.

 

Samtalen modereres af journalist og radiovært Maja Hald.

 

Future Talks 2019 var støttet af Lundbeckfonden.

 

Rigtig god fornøjelse.

Hør også