Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Signe Maria Friis

Signe Maria Friis

Art & Audience

Torsdag d. 13. juni

Fredag d. 14. juni

Lørdag d. 15. juni

 

Signe Maria Friis er det yngste og mest uprøvede skud på stammen i Heartlands kunstprogram. Hun dimitterer fra Det Fynske Kunstakademi i 2024, og har deltaget på et utal af udstillinger gennem de seneste år i blandt andet i Istanbul, Tallinn, Helsingør, Odense, København og Aarhus.

 

Heartlands trofaste publikum vil kende hende fra hendes bidrag til festivalen i 2022 med værket ”A place to be”. I år præsenterer Signe Maria Friis et stort nyt værk skabt specifikt til Heartland, som trækker på hendes gennemgående univers af performance, scener og objekter. Festivalgæsterne vil i år møde og kunne fortabe sig i en omsluttende labyrint af tekstil og keramiske værker, samt tekstilklædte performere.

 

I sin praksis arbejder Maria Friis med tekstiler som sit foretrukne materiale. Hun har tidligere arbejdet med mennesker i kø, mennesker i store forsamlinger og mennesker på række. For Maria Friis giver kunsten mening, når den rammer eller viser noget kollektivt.

 

Signe Maria Friis (f. 1993) debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling, KE i 2019, hvor hun vandt KE-prisen for sit værkbidrag.

 

Foto: Rikke Flensberg

Se også