Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sommer på Fyn

News /

Sommer på Fyn

Vi har udvalgt syv besøgsværdige steder i Faaborg-Midtfyn, der byder på nogle af vores særlige naturoplevelser.

Svanninge Bakker

I fynbomalernes fodspor

Den sydfynske natur og i særdeleshed Svanninge Bakker var et af Fynbomalernes mest yndede motiver – og man forstår hurtigt hvorfor, når man kører mod det bakkede landskab.

Tag et par gode sko på og begiv dig ud i det kuperede terræn. Undervejs kan du støde på forskellige guldrammer, som er sat op af Faaborg Museum. Tag et kig ind i dem og se det landskab, som fynbomalerne skildrede med forskellige udtryk. Oplev hvor malerne stod og se det samme – men med tiden ændrede – motiv.

Hvis du er i bil, kan du med fordel starte din tur på parkeringspladsen ved Svanninge Bakker.

Adresse: Adresse: Odensevej 160, 5600 Faaborg  

Faaborg

En dukkert i Det Sydfynske Øhav

Købstaden Faaborg ligger lige ud til Det Sydfynske Øhav, og her får du den sydfynske idyl helt under huden. Gå en tur ned ad de små hyggelige gader, eller slå dig ned på en af de mange caféer og restauranter. 

Hop i Faaborg Havnebad og få dig en forfriskende dukkert få hundrede meter fra Faaborg centrum. Havnevandet har to badebroer, og der er desuden toilet, udendørsbruser og omklædning i forbindelse med havnebadet. 

Hvis du bliver sulten i Faaborg, anbefaler vi at besøge Faaborg Røgeri Café. Her kan du købe nyrøget fisk hos Line, som du måske kan huske fra sidste års festival, hvor hun langede fiskefrikadeller over disken. 

Adresse: Chr. IX`s Vej 12, 5600 Faaborg  

Øhavsstien

Ta’ til toppen af Sydfyn

Find vandreskoene frem og sæt kursen mod Trente Mølle, hvis du gerne vil opleve det sydfynske landskab til fods. Parker ved Trente Mølle, og følg Øhavsstien ud mod enten Falsled eller Svanninge Bakker og Faaborg. Begge ruter fører dig gennem bakker og dale, som isen efterlod ved De Fynske Alper. 

Hvis du gerne vil opleve Sydfyn fra et højere luftlag, kan du også sætte kursen mod Fyns tredjehøjeste bakke Trebjerg. Turen mod toppen tager omkring 30 minutter fra Trente Mølle, hvor du undervejs kan stoppe ved Dronningeudsigten. Her har du– hvis vejret er klart – udsigt udover Helnæsbugten og Als. 

Adresse: Trentevej 7, 5672 Broby 

Svelmø

Øhavets skjulte perle

Svelmø er en af Øhavets skjulte perler, som byder på et rigt dyreliv, flot natur og en særlig ro. Der er ingen færgeforbindelse over til den lille ø, så du skal smøre bukserne op eller trække i gummistøvlerne for at komme over til Svelmø. Du skal starte med at gå omkring 500 meter via ebbevejen til Lille Svelmø. Herefter følger du den 1,5 kilometer lange tange, der er forbundet med Store Svelmø. 

På øen regerer Jan, som hen over sommeren laver guidede ture på øen, hvor gæsterne bliver kørt til og fra øen på en traktortrukket ladvogn. Efterfølgende trakteres du enten med Jans hjemmefangede fisk eller bøf fra egen avl og friskopgravede kartofler. Turen skal bestilles hjemmefra. Bestil turen her.

Adresse: P-plads for enden af Østergyden, 5600 Faaborg 

Tarup-Davinde

I mere end 100 år blev der udvundet grus i området ved Tarup-Davinde. I dag danner grusgravene rammerne for et kuperet og bakket landskab med over 70 søer. Området er en favoritdestination for lokale, som gerne vil have sig en dukkert eller en unik vandretur.  

Flere af områdets søer bliver brugt som badesøer. Fra motorvejen er der fem minutters kørsel i bil til parkeringspladsen ved Ilebjergvej 11E, hvor du kun er få minutters gang fra Lille Ilbjerg Sø. Her finder du en fin badestrand, hvor du også har mulighed for at spise medbragt frokost ved bordbænkesættene eller gå en tur i det populære udflugtsmål. 

Adresse Ilebjergvej 11E, 5792 Årslev 

Arreskov Sø

Stimuler sanserne mellem myter og dyreliv

Et smut forbi Arreskov Sø er bestemt turen værd. Arreskov Sø er et smukt sted omkranset af skove, sumpede områder og er Fyns største sø. Området er blandt andet karakteristisk for dets rige fugle- og planteliv. Fra fugletårnet på søens vestlige side kan du få udsyn over søen og dets fugleliv.

Arreskov sø danner også rammerne om Øhavsmuseets lydfortælling ”Nøkken og Ellepigen”. Turen er 7,5 kilometer lang, men kan afkortes. Du vandrer blandt træer, dyr og opsatte lydinstallationer, som du undervejs kan aktivere for at lytte til myten om Nøkken og Ellepigen. Sanserne kommer i spil undervejs, og ruten er markeret, så du kan finde rundt.

Ruten starter ved Naturstyrelsens parkeringsplads ved Sollerup Skov. 

Adresse: Sollerupvej 24, Sollerup Skov, Korinth, 5600 Faaborg 

Bjørnø

Øtur i istidslandskab

Hvis du har god tid og lyst til at se dig mere omkring, er du nødt til at opleve ølivet i Det Sydfynske Øhav! Færgen til Bjørnø sejler flere gange dagligt, og du kan finde sejlplanen på færgens hjemmeside. Efter 15 minutter træder du i land på Bjørnø, og her kan du opleve øen, hvor Kim Larsen og resten af Gasolin øvede sig til udgivelsen af Gas 2 og 3 i 70’erne.

Bjørnøs flotte natur og bakkede terræn lægger op til vandreture, og på øen er der flere fine udsigtspunkter, hvor du kan se, hvordan den sidste istid skubbede rundt med jord og stenblokke, da den vandrede hen over Sydfyn.

En tur på Bjørnø byder også på flade strandenge med et rigt fugleliv og høje klinter med den smukkeste udsigt til Fyn og naboerne i Det Sydfynske Øhav.

Adresse: Kanalvej 24, 5600 Faaborg