Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Steven Pinker

Sort og hvid portrætter af foredragsholder på Heartland Festival

Program 2020 / Talks

Steven Pinker

IS HUMANITY PROGRESSING?

 

Moderator: Frederik Stjernfelt

 

Denne talk vil blive afholdt på engelsk.

 

Harvard-psykologen Steven Pinker vil gæste Heartland 2020 til en talk under titlen Is Humanity Progressing?

 

Steven Pinker er en af de mest indflydelsesrige intellektuelle i verden, og han er forfatter til flere bøger om verdens overordnede udvikling. I modsætning til majoriteten af internationale meningsdannere fokuserer han i sit arbejde på de positive udviklinger i verden ift. f.eks. vold, sundhed og demokrati. De sidste par år har især tre bekymringer fyldt i medierne – klimaforandringer, Syrien og vestens politiske deroute (Trump, Brexit, Kina, Rusland mm). Det er derfor oplagt at spørge Pinker, om vi stadig har grund til at være optimistiske på fremtidens vegne?

 

Pinker, der til daglig er professor i psykologi ved Harvard University, har været nævnt som en af jordens mest betydningsfulde intellektuelle både af Time Magazine og af Foreign Policy’s World’s Top 100 Public Intellectuals, hans bøger har ligget på bestsellerlisterne og han har været nomineret til en Pulitzer-pris.

 

Programchef Rasmus Quistgaard udtaler:
”Vi har forsøgt at få Steven Pinker til Danmark lige siden festivalen startede, fordi han er en af verdens vigtigste stemmer. Udover de bekymringer vi alle sammen har for klimaets udvikling og udviklingen i Syrien, er Pinker nemlig også i stand til at hæve blikket og konstatere, at verden på en række punkter alligevel aldrig har været bedre.”

 

”I en tid, hvor medierne med deres fokus på negative nyheder fortæller os, at vi skal være bange, er det fantastisk vigtigt at beskrive, at nogle ting i verden faktisk går godt. Hvis vi kun fokuserer på de ting, der gør os vrede og bange, får vi politikere, der udnytter disse følelser, og det bliver verden ikke bedre af”.

Samtalen modereres af Frederik Stjernfelt, der udover at være forfatter til en række anmelderroste bøger også er professor ved AAU, skribent for Weekendavisen og medlem af Det Danske Akademi.

 

Heartland Talks er skabt i samarbejde med en række af Danmarks stærkeste forlag, bl.a. Gyldendal, People’s Press, Lindhardt & Ringhof, Informations Forlag og Gads Forlag.

Se også