Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

“Skruk” premiere / Svend Brinkmann & Camilla Tved

Program 2022 / Talks

“Skruk” verdenspremiere / Svend Brinkmann & Camilla Tved

Heartland Talks
Torsdag d. 2. juni kl. 14.00 – 15.30 

“Skruk” premiere 1. episode 

Talk: Hvordan ser fremtidens familier ud?

 

I samarbejde med Netflix byder Heartland på verdenspremieren på Netflix-serien ”Skruk”, som skaberne Amalie Næsby Fick og Nikolaj Feifer selv vil introducere. Efter visningen vil professor i psykolog Svend Brinkmann, jordeperson og sexolog Camilla Tved og moderator Moussa Mchangama tale sammen om, hvordan familier kommer til at tage sig ud i fremtiden.

 

Når vi stifter familie i dag, kommer mange eksistentielle spørgsmål før selve realiseringen. Vi spørger os selv: Drømmer jeg om en traditionel kernefamilie, eller kan jeg skabe min egen familie med mennesker, som jeg selv vælger til? Vil jeg overhovedet have børn? Og hvis ja; kan jeg så få dem på den traditionelle facon, eller skal jeg bruge hjælp?

 

De spørgsmål er alle komplicerede og dybt individuelle, men de rummer på samme tid et samfundsaspekt, der kommer i kølvandet på den såkaldte fertilitetskrise, og de mange nye former familier antager i dag. Kernefamilien som institution står helt centralt i den vestlige kultur, og mange af os bliver udfordret af, at den familieform, vi selv voksede op med, udvikler sig. Hvorfor har vi som samfund så svært ved at inkludere nye familieformer, der falder bare en smule udenfor normen? Det er aspekter som disse, som professor i psykolog Svend Brinkmann og jordeperson og sexolog Camilla Tved vil undersøge i fællesskab med moderator Moussa Mchangama på årets første Heartland Talk.

I samarbejde med Netflix byder Heartland på verdenspremieren på Netflix-serien ”Skurk” med en efterfølgende talk om fremtidens familieformer.

 

Svend Brinkmann er professor i psykologi ved Aalborg Universitet, hvor han forsker på tværs af psykologi, filosofi og kulturanalyse. Han står bag flere bestsellere samt en række videnskabelige udgivelser, skriver en kronik i Politiken og er en efterspurgt foredragsholder og radiovært. I sit populære radioprogram ”Brinkmanns Briks” ser han ind i de mystiske og forunderlige aspekter af menneskelivet og undersøger, hvorfor vi moderne mennesker handler, som vi gør.

 

Camilla Tved er jordeperson, sexolog, foredragsholder og underviser. Gennemgående for al hendes arbejde er, at hun har en normkritisk tilgang og særligt fokus på mennesker, der på den ene eller anden måde bryder med samfundsnormer. Camilla Tved har specialiseret sig i køn, seksualitet og LGBTQ+ i sit arbejde, er en erfaren foredragsholder, og underviser i mangfoldighed, seksualitet og ulighed.  

 

Samtalen modereres af Moussa Mchangama, der er medejer af rådgivningsvirksomheden In futurum. Han har modereret og deltaget i adskillige samtaler om emner som familieskabelse, magt- og normkritik, racisme, diversitet og repræsentation. 

 

”Skruk” er en ny Netflix-serie skabt af Amalie Næsby Fick og Nikolaj Feifer og har premiere på Netflix d. 8. juni 2022. Serien handler om fertilitetslægen Nana – spillet af Josephine Park – der i fuldskab inseminerer sig selv med ekskærestens sæd og bliver gravid, hvilket medfører en hel del problemer. Skruk er blevet til på baggrund af de to skaberes egne erfaringer og er med deres egne ord ”en personlig, komisk, hård og overraskende historie om at være i fertilitetsbehandling”.

 

Visningen af ”Skruk” og den efterfølgende Heartland Talk præsenteres i samarbejde med Netflix.