Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Velux Natural Light

Kvinde smiler mod kameraet

Videos /

Velux Natural Light

Heartlands gæster havde i 2018 mulighed for at donere en Natural Light solcellelampe til områder uden elektricitet i Afrika. Det valgte over 200 gæster at gøre, og nu er lamperne nået til Nairobi i Kenya. 

 

Et team af frivillige medarbejdere fra VELUX Gruppen var på Heartland Festival 2018, hvor de solgte solcellelamperne under konceptet ”Gi’ en få en”. Heartlands gæster tog godt imod konceptet og de valgte derfor at donere over 400 solcellelamper til det gode formål. 

 

Hvor blev lamperne sendt til?

Natural Light solcellelamperne er blevet doneret til skolebørn og familier i slumområdet Kibera i Kenyas hovedstad Nairobi. Kibera er Afrikas største urbane slum med omkring 1.2 millioner mennesker samlet på et område på størrelse med Nørrebro i København. Her lever mange beboere for under 1 dollar om dagen og uden elektricitet, kloakering og rindende vand. 

 

Emily Okumu, der er enlig mor til fem børn i Kibera, viser hvordan beboerne bruger en lillebitte petroleumsflamme til at læse lektier, lave mad og oplyse huset om natten. Den lille flamme er utilstrækkelig og lyser dårligt op, når børnene skal lave lektier om aftenen. Det betyder, at børnene sidder helt tæt på flammen og indånder de farlige petroleumsdampe med slem hoste og hovedpine til følge. 

 

VELUX Head of CSR & Sustainability Carina Christine Skovmøller siger:”Det var helt tydeligt, at Natural Light lampen udgjorde en kæmpe forskel for beboerne i Kibera. Med solcellelampen er vi med til både at give lys via vedvarende energi i form af sollys og dermed også eliminere behovet for petroleumslamper, som både er sundhedsskadelig og er årsag til mange brandskader. Ved at hænge en tændt lampe i loftet deler familien lyset i huset og den sørger for at der både kan læses lektier og laves mad på samme tid. Heartlands gæsters bidrag til projektet har været så flot, mange tak for det.