Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bret Easton Ellis

Bret Easton Ellis

Heartland Talks

Lørdag d. 10. juni – Podium

 

On the American Dream
Interviewes af Martin Krasnik

 

Hvis navnet Bret Easton Ellis ikke klinger bekendt, så gør bogen American Psycho det nok. Historien om den succesfulde børsmægler og massemorder Patrick Bateman, der på overfladen lever et hektisk yuppieliv i 80’ernes New York, er en postmoderne klassiker. Få har provokeret som Bret Easton Ellis, der i årtier har været amerikansk litteraturs enfant terrible. Han er på én og samme gang blevet kaldt progressiv og reaktionær.

 

I selskab med chefredaktør for Weekendavisen Martin Krasnik undersøger Bret Easton Ellis forestillinger om den amerikanske drøm og sine egne altid spejlende fortællinger om det amerikanske samfund.

 

Bret Easton Ellis er amerikansk forfatter og anses for at være en af de største og mest kontroversielle forfattere i sin tid. Han fik sit store globale gennembrud med romanen American Psycho fra 1991, og blev med denne talsperson for sin generation, Generation X. Efter sit globale gennembrud fulgte andre romaner som Glamorama (1998), Lunar Park (2005) og essaysamlingen White (2019).

 

Bret Easton Ellis er især kendt for sine eksplicitte beskrivelser af sex og vold, men også for, med sit skarpe blik, at skildre det moderne forbrugersamfund, magtens hykleri og menneskers kyniske omgang med hinanden. Efter 13 års roman-stilhed er han nu aktuel med Skår (The Shards), som udkommer d. 30. maj på dansk, der tager læseren med tilbage, hvor det hele startede i 80’ernes Los Angeles. Foruden sit forfatterskab er Bret Easton Ellis også vært for sin egen podcast The Bret Easton Ellis Podcast, hvor han på Ellisk’ vis interviewer andre kulturpersonligheder.

Se også