Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Om Heartland

Om Heartland /

Heartland kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen.

Heartland Festival

Heartland er en samtidig kulturfestival, hvor mennesker mødes og udvikler sig gennem fællesskaber og underholdende oplevelser med musik, samtaler, kunst og mad.

Heartland festival finder sted i magiske omgivelser på Egeskov på Fyn. Vi kombinerer et internationalt program med MUSIC, ART, TALKS og FOOD og præsenterer et udvidet festivalformat på dansk jord.

Siden begyndelsen har Heartland præsenteret kulturelle nedslag i samtiden, der begiver sig gennem det ekstatiske, det udfordrende og det frigørende – og samtidig udforsket den gastronomiske udvikling, politiske strømninger og musikalske helte fra toppen af hitlisterne og spirer fra vækstlaget. Heartland er dybt forankret og engageret i lokalsamfundet omgivet af Egeskov og hele Fyn, hvor det hele startede tilbage i 2016.

MUSIC

På Heartland sammensætter vi et varieret musikprogram, som favner nogle af tidens mest moderne og banebrydende kunstnere. Det internationalt anerkendte musikprogram tager stolthed i at præsentere store koryfæer fra musikhistorien samtidig med at introducere publikum for morgendagens stjerner.  

Tidligere navne fra programmet tæller blandt andet Patti Smith, Tina Dickow, Mø, The Good, The Bad & The Queen, Solange, The Minds of 99 og Jada. 

ART

Selvom festivaler oftest ikke sammenlignes med andre kulturinstitutioner som kunstgallerier og museer, er kunst ikke desto mindre en stor del af Heartland’s identitet. Vores kunstprogram er skabt for at vise, at samtidskunst kan være relevant for alle. I de smukke omgivelser arbejdes der med et nøje kurateret udvalg af kunstnere, som skaber specifikke værker, der omdanner hele Egeskov til et levende museum. 

 

Tidligere kunstnere på Heartland tæller  Marina Abramović, Brian Eno, Tony Oursler, David Shrigley, Allora & Calzadilla, Henrik Vibskov, “It’s Urgent” kurateret af Hans Ulrich Obrist; udvalgte deltagende kunstnere; Etel Adnan, Sophia Al-Maria, Tony Cokes, Olafur Eliasson, Lauren Halsey, Eileen Myles, Wolfgang Tillmans.   

TALKS

Heartland har etableret en af Nordeuropas mest anerkendte scener for live-samtaler, der udforsker og udfordrer perspektiver på den verden, vi lever i. Vi har inviteret nogle af verdens mest kreative hjerner, inspirerende profiler, radikale meningsdannere og innovative iværksættere til at dele deres bud med os.  

Tidligere gæster Werner Herzog, Judith Butler, Vivienne Westwood, Brian Eno, Slavoj Žižek, Jonathan Franzen, Kim Gordon, Bjarke Ingels og Olafur Eliasson. 

TALKS

Med fokus på sæsonens lokale råvarer og bæredygtighed skaber vi kompromisløse madoplevelser med inspiration fra alle verdens køkkener. Heartland inviterer til demokratiske gourmetoplevelser i verdensklasse med lige del fokus på tanke og smag.  

Tidligere gæster inden for den kulinariske verden har bl.a. været Claus Meyer, Jesper Gøtz, David Zilber, Mette Martinussen, Sine Klejs, Kong Hans Kælder. 

Vi ses til Heartland 2022

Udforsk programmet for Heartland 2022